Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo zna kako da zaustavi raspucani Fajenord, Holanđani najavljuju pakao za Rimljane

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 11:06

Liga Evrope: Lider Eredivizije danas (18.45) na De Kajpu probaće da se revanšira Vučici za poraz u finalu Lige konfrencije prošle sezone u Tirani. Neće bii gostujućih navijača u Roterdamu

Da li Žoze Murinjo opet ima rešenje za gol-mašinu iz Roterdama? Fajenord je blizu tiitule u Holandiji, na pragu je skidanje s trona Ajaksa, dok je četa Arne Slota odlična i u Ligi Evrope. U prošloj rundi je Šahtjoru dala čak sedam golova na De Kajpu. Današnji (18.45) prvi meč četvrtfinala drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta u Roterdamu biće repriza finala Lige konferencije prošle sezone iz Tirane, kada je Vučica slavila sa 1:0 golom Nikola Zaniola koji je sada fudbaler Galatasaraja.

Portugalski stručnjak je tada uspeo da umrtvi igru Fajenorda, taktikom osujeti ofanzivnu oštricu Holanđana, a Rimljani imaju ulogu blagog favorita i u ovm dvomeču. Roma je na mestu u Ligi šampiona u Seriji A. Cilj je da naredne sezone igra elitno evropsko takmičenje, a postoje dve ulaznica za to.

Izabrane vesti

Žoze Murinjo je pred ovaj meč rekao da Roma nije najbolji tim u Ligi Evrope, ali ipak može da osvoji drugo po rangu međunarodno takmičenje. Pred ovaj duel, stub odbrane Vučice Kris Smoling je produžio ugovor s timom s Olimpika.

To je odlilčna vest za Smolinga i Romu. To znači da je srećan ovde. Pronašao se u Romi, igra fantastično poslednje dve godine. Mislim da je to savršeni brak“, rekao je harizmatični Portugalac pred duel u Roterdamu.

18.45: (2,50) Fajenord (3,25) Roma (3,15)

Murinjo veruje u svoj tim, forma je u usponu u finišu sezone. Posle poraza u rimskom derbiju pobeđeni su Sampdorija sa 3:0 i Torino u gostima sa 1:0, pa je raspoloženje na Olimpiku odlično.

Fajenord je sigurno najbolji tim u svojoj ligi, brojke su jasne, objektivne, tako da će da osvoji ttulu za nekoliko nedelja. Mi nismo najbolji tim u Italiji, nismo ni u Ligi Evrope, ali ipak možemo da pobedimo“.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PAOLO DIBALA DA ZATRESE MREŽU FAJENORDA JE 3,50.

Murinja ne brine loša forma napadača Tamija Ejbrahama i Andree Belotija. Očekuije se da Englez biti u špicu zajedno sa Argentincom Paulom Dibalom, dok će Italjan da bude na klupi.

Obojica su apslolutno dobro, nedavno su postali očevi. Tami prvi put, a Andrea drugi. Oni su srećni momci. I ja sam srećan što ih imam u timu“.

Ovaj meč je imao predigru. Lokalne vlasi u Rimu su zabranili holandskim navijačima da dođu u Večni grad zbog straha od huligana. Fajenord i UEFA su odgovorili istom merom, pa danas neće biti tifoza Rimljana u holandskoj luci.

*******************

OVDE pogledajte kompletnu ponudu igrača za mečeve Lige Evrope.

******************

Domaći novinari su na konferenciji za medije pitali Murinja da li strahuje zbog neprijateljskog okruženja na De Kajpu.

Ako je neprijateljsko okruženje na tribinama, to je razočaravajuće da ne mogu navijači bezbedno da dođu na stadion. To je problem koji mora da se reši. Na terenu, nema problema“, diplomatski će trofejni stručnjak.

Problem za Fajenord je povreda Iranca Alireze Džahanbakša, ali bi ipak trebalo da bude u timu od prvog minuta. Za Romu će igrati nekadašnji fudbaler Fajenorda Žoržinjo Vajnaldum. Oba rima nemaju mnogo kadrovskih problema. Za domaćina neće biti u konkurenciji Kinten Timber, dok Rimljani dolaze u Roterdam bez Holanđanina Rika Karsdorpa i Norvežanina Ola Solbakena.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 x PLUS na poene igrača

---------------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

18.45: (2,50) Fajenord (3,25) Roma (3,15)

21.00: (1,53) Bajer Leverkuzen (4,20) Union Sen Žiloaz (6,25)

21.00: (1,80) Juventus (3,75) Sporting Lisabon (5,25)

21.00: (1,42) Mančester Junajted (4,80) Sevilja (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RomaFajenordLiga EvropeŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara