Doni van de Bek (©Reuters)
Doni van de Bek (©Reuters)

Junajtedov čist gubitak: Van de Bek pozajmljen Ajntrahtu, ubačena otkupna klauzula

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 13:31

U najboljem slučaju posrnuli engleski velikan će od promašene investicije inkasirati oko 14.000.000

Na Old Trafordu su se pre tri godine opkladili na Donija van de Beka, uplatili su na Ajaksov račun 39.000.000 evra i bili ubeđeni da će sa njim u veznom redu biti na dobitku, da će im unaprediti igru. Na kraju su, ispostaviće se, na – čistom gubitku.

Doni van de Bek u Mančester junajtedu nije prikazao ni trunku onoga što je u klubu iz Amsterdama, igrao je minimalno, minutažu dobijao na kašičicu. Ni promene trenera nisu dovele do promene njegovog statusa. Čak ni sunarodnik Erik ten Hag nije uspeo da mu pronađe žicu, pa je holanski vezista poslat na novu pozajmicu. Do leta će igrati u Ajtrahtu.

Izabrane vesti

Pristao je da ode u Frankfurt, pozajmica je ozvaničena i u Bundesligi će pokušati da oživi karijeru, a Mančester junajted da makar malo uloženog novca povrati. Ubačena je klauzula za otkup, a posrnuli engleski velikan će u najboljem slučaju od promašene investicije zaraditi oko 14.000.000 evra.

Ajntraht se osigurao ukoliko Doni van de Bek proigra. Fiksni deo koji će morati da plati, ako se odluči da ga zadrži, iznosiće 10.000.000, a ostatak novca u kasu Crvenih đavola moglo bi da se slije kroz različite bonuse. No, prvo će holandski vezista morati nešto i da pokaže na terenu, da pronađe talenat koji se ispario na Teatru snova.

Od dolaska u Mančester junajted odigrao je samo 62 utakmice, postigao mršava dva gola, a ove sezone gotovo da nije imao minutažu. Dobio je skromnih dvadesetak minuta. Erik ten Hag ga je otpisao, prethodno je i kroz pozajmicu u Evertonu pokušao da se nametne, ali nije išlo.

Sa klubom iz Frankfurta će na proleće pokušati da izbori izlazak na međunarodnu scenu, kao i dugoročni ostanak u gradu na Majni, a debi bi mogao da ima sredinom januara protiv Red Bul Lajpciga.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Mančester JunajtedAjntraht FrankfurtDoni van de Bek

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara