Antoni Marsijal (©Reuters)
Antoni Marsijal (©Reuters)

Junajtedov život bez Ronalda, Martinez slavi u Argentini, Varan odmara, Megvajer od starta na lidera Čempionšipa

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.12.22. | 10:56

Liga kup Engleske: Mančester večeras (21.00) na Old Trafordu čeka Barnli u osmini finala. Erik Ten Hag ima mnogo nedoumica oko sastava. U konkurenciji i Kazemiro, Fred, Antoni, Eriksen, fudbaleri koji su igrali na Mundijalu u Kataru

Dugo traje post na Old Trafordu. Više od pet i po godina trofeji zaobilaze slavni klub, još od vremena Žozea Murinja i osvojena dva trofeja u sezoni 2016/2017, Lige Evrope i Liga kupa. Erik Ten Hag ima u debitantskoj sezoni težak posao, da pobednički pelcer, koji je nekada posadio Aleks Ferguson, opet raste na Teatru snova.

Borba za titulu u Premijer ligi je nemoguća misija za Đavole, a put do pehara najbliži je u Liga kupu Engleske. Mančester danas (21.00) na svom terenu dočekuje lidera Čempionšipa, Barnli. Biće to prvi meč za Junajted posle Mundijala u Kataru.

Izabrane vesti

Kreće Junajtedov život bez Kristijana Ronalda. Portugalac je otišao posle nešto manje od godinu i po u drugom mandatu na Old Trafordu. Ten Hag bi mogao od starta da počne sa engleskim reprezentativcem Harijem Megvajerom, dok su sigurno odsutni Argentinac Lisandro Martinez i Francuz Rafael Varan koji su dobili nekoliko dana odmora posle finala u Dohi pre samo tri dana.

21.00: (1,48) Mančester Junajted (4,40) Barnli (6,75)

U konkurenciji za tim su i Markos Rašford i Luk Šou. Partner Megvajeru u poslednjoj liniji odbrane praviće verovatno Šveđanin Viktor Lindelof. Francuz Antoni Marsijal biće uzdanica Ten Haga u narednom periodu, a u januaru Junajted će verovatno da pokuša da dovede neko zvučno pojačanje, zamenu za Ronalda, koji je doduše malo igrao ove sezone. Prednost u špicu imali su Rašford i Brazilac Antoni. Prvi pik na Old Trafordu je Holanđanin Kodi Gakpo iz PSV Ajndhovena.

Osim Martineza i Varana, van stroja za današnji meč je i Portugalac Diogo Dalot. On je stigao povređen sa Mundijala, a njegovo mesto verovatno će zauzeti Aron van Bisaka koji je ove sezone u drugom planu, odigrao je samo četiri minuta za Junajted. Skupo plaćeno pojačanje iz Kristal Palasa 2019. godine (skoro 60.000.000 evra) moglo bi da napusti tim u januaru. Alternativa pomalo zaboravljenom Van Bisaki je Tirel Malasija.

U timu neće biti ni Džejdona Sanča, još jednog promašaja Junajteda koji se oporavlja fizički i psihički i i neće konkurisati još neko vreme za najbolji tim. Đavoli su imali mnogo igrača na Mundijalu. U konkurenciji za tim večeras su i Bruno Fernandes, Kazemiro, Antoni, Fred, Kristijan Eriksen i Fakundo Pelistri. Nameće se i mladi Alehandro Garnačo, koji je postigao golove protiv Sosijeda u Ligi Evrope i Fulama u Premijer ligi.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU MANČESTER JUNAJTEDA PROTIV BARNLIJA.

Barnli je lider Čempionšipa. Odlično nekadašnjeg premijerligaša predvodi belgijski stručnjak Vensan Kompani, bivši kapiten Sitija. Gosti su u seriji od tri pobede u najjačoj drugoj ligi na svetu i pokušaće da iznenade velikana na Teatru snova. Prošle sezone u Premijer ligi, Mančester je pobedio na svom terenu današnjeg rivala sa 3:1, dok je u gostima bilo 1:1.

ENGLESKA, LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

MK Dons - Lester 0:3 (0:2)

/Tileman 18, Perez 29, Vardi 50/

Njukasl - Bornmut 1:0 (0:0)

/Smit 67ag/

Sautempton - Linkoln Siti 2:1 (1:1)

/Adams 25, 74 - Bazunu 2ag/

Vulverhempton - Džilingem 2:0 (0:0)

/Himenez 77pen, Ait Nuri 90+1/

Sreda

20.45: (3,35) Blekburn (3,35) Notingem Forest (2,20)

20.45: (8,50) Čarlton (5,40) Brajton (1,33)

21.00: (1,48) Mančester Junajted (4,40) Barnli (6,75)

Četvrtak

21.00: (2,00) Mančester Siti (3,60) Liverpul (4,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup EngleskeMančester JunajtedBarnliVensan KompaniErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara