Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Dali su 85.000.000 za psihički nestabilnog igrača: Trenira na stadionu amaterskog kluba, kad se vraća – niko ne zna

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.12.22. | 12:59

Erik ten Hag ne želi da prognozira kada bi Džejdon Sančo ponovo mogao da se nađe u trenažnom procesu i zaigra za Mančester junajted

Tresli su se na Teatru snova sve dok Džejdon Sančo nije stavio paraf na ugovor, iskeširali 73.000.000 funti iliti 85.000.000 evra Borusiji Dortmund i ogroman znak pitanja stoji hoće li im se taj transfer ikada isplatiti. I ne samo to…

Nepoznanica je i kada će Džejdon Sančo ponovo zaigrati za Crvene đavole. U skorije vreme – ne sigurno. Izdvojio je posrnuli engleski gigant ogromnu svotu novca za psihički nestabilnog igrača. Džejdon Sančo je posle povrede u oktobru isključio sve društvene mreže, izgubio je i poslednju nadu da će sa Engleskom otputovati na Mundijal – male su šanse bile i pored toga, jer se ne nalazi u Sautgejtovim planovima duže vreme – a na pripremama se nije pojavio.

Izabrane vesti

Misterije nema. Znaju u Mančester junajtedu tačno gde. Sklonili su ga od javnosti, od buke i stalnih pitanja. Džejdon Sančo radi po posebnom programu, prebačen je u Holandiju. Dodeljen je u ruke grupi trenera, juri loptu na stadionu od 3.000 mesta. Iznenadni je gost amaterskog kluba Rosmalen i nalazi se pod neprekidnim nadzorom.

Džejdon Sančo ne mora da odgovara na pitanja, ali Erik ten Hag – mora. Potrudio se holandski strateg da dočara kakva je situacija sa Englezom.

Pokušavamo da ga vratimo, reč je o kombinaciji fizičkog i mentalnog stanja. Imao sam nekoliko razgovora sa Džejdonom i mislim da se neće vratiti ove nedelje. Definitivno ne“, rekao je Erik ten Hag i pojasnio:

Postoje određene okolnosti vezane za kondiciju, ali i za njegovo raspoloženje. Radi po specijalnom fizičkom programu i naš cilj je da ga vratimo što je pre moguće. Ali ne mogu da dam prognozu kada će to biti“.

Propustio je Džejdon Sančo mini-turneju Mančester junajteda po Španiji tokom trajanja Svetskog prvenstva, nijedna kamera ga nije uhvatila i otvorena je Pandorina kutija.

Nije bio dovoljno spreman da bude tamo“.

(©Reuters)(©Reuters)

Povreda, manjak samopouzdanja i nedovoljna mentalna stabilnost „pojeli“ su krilo Mančester junajteda. A, ne tako davno, tokom leta na turneji po Australiji, plesao je Džejdon Sančo. Pa, i uvodnim kolima Premijer lige.

Činilo se tada da Evropsko prvenstvo i promašeni penal nisu ostavili ožiljke, da su rane od uvreda na rasističkoj osnovi zacelile i da je najveći Sančov problem zapravo nedostatak sistema na Old Trafordu. Ali, ipak, vremenom su se rane otvorile. Formu sa početka ne uspeva da dosegne, a kamoli da bude na nivou iz Borusije Dortmund. To je, složićete se, potpuno drugačiji Sančo.

Na turneji je igrao dobro, takođe i na početku prvenstva protiv Liverpula, Lestera i Arsenala. Od tada je počela da mu opada forma. Prvo sve posmatrate, a onda statistika to i potvrdi. Na početku sezone je postizao golove, upisivao asistencije, učestvovao u ključnim akcijama, zatim ga je bilo sve manje i manje u njima. Pad se ponekad dešava. I ne znate šta je uzrok. Trenutno smo u postupku istraživanja“.

Umnogome se na psihu Džejdona Sanča odrazilo i to što ga Geret Sautgejt duže vreme ne poziva na reprezentativna okupljanja. Od promašenog penala protiv Italije na Vembliju u finalu Evropskog prvenstva igrao je samo protiv Andore.

Od tada ni traga, ni glasa od Džejdona Sanča. Maknuo ga je selektor Gordog Albiona, ne nalazi se u njegovim planovima, a naruku krilnom napadaču ne ide ni to što su Bukajo Saka i Markus Rašford – takođe promašili jedanaesterce u raspucavanju – momci koji pokrivaju krilne pozicije, bili svele tačke na Mundijalu u Kataru.

(©Reuters)(©Reuters)

Proliće krilni napadač iz Londona litre znoja dok ponovo ne bude na Sautgejtovom radaru, biće potrebno u kontinuitetu dobro da igra, a trenutno je daleko i od timskih treninga. I pride selektor čvrsto drži kormilo, ne postoje naznake da će mu Savez okrenuti leđe i uručiti otkaz.

Mislim da je u Engleskoj velika konkurencija. Kada ne igrate vrhunski iz nedelje u nedelju, možete očekivati da ćete ispasti iz tima, što se i dogodilo“, podvukao je Erik ten Hag.

Krajnje je upitno koliko je dobar potez Džejdona Sanča što se vratio na Ostrvo posle rasističih uvreda, i još više što je odabrao Mančester junajted. Klub koji je u tom trenutku bio u rasulu, a ni sada nije u mnogo boljem stanju.

Svi vole da igraju u Premijer ligi i u velikom klubu, ali nije to za svakoga...


tagovi

Mančester JunajtedDžejdon SančoErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara