Juventus je drhtao od Atalante, Sari nema mnogo veze sa titulom, sudiće mu Lion

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.07.20. | 09:51

Gorak ukus za Juventine iako su praktično odbranili skudeto

Odavno se Juventusu nije desilo da ga neko u Torinu razbije od fudbala kao Atalanta sinoć. Uspeo je Juve da se spase poraza zahvaljujući neverovatnim penalima i da iščupa bod, ali je svima sinoć bilo jasno ko igra najbolji fudbal u Italiji i da Stara dama ide ka tituli iznad koje će biti mnogo upitnika. Scena u kojoj Juventusovi igrači čuvaju loptu na 2:2 u poslednjim momentima utakmice dovoljno govori koliko ih je Atalanta sinoć uplašila.

Trener Mauricio Sari je došao letos da bi promenio Juventusov stil igre i učinio ga ofanzivnijim, atraktivnijim i ubojitijim. Prethodnom treneru Maksu Alegriju je zamerano da ne igra dovoljno uzbudljivo i napadački iako je osvojio pet titula u pet sezona. Sari će nastaviti Juventusov šampionski niz, ali teško da njemu idu neke velike zasluge za ovaj skudeto. Nije doneo skoro ništa. Štaviše, izdao je svoje ideje i svoje fudbalske postulate da bi napravio neke kompromise. Odustao je od svojih 4-3-3 i u većem delu sezone igrao formaciju 4-4-2 kako bi uklopio Ronalda, Dibalu i Iguaina u špicu. Očigledno je da mu to i ne ide baš kako je zamislio.

Izabrane vesti

„Igrali smo protiv jedne od najboljih evropskih ekipa u ovom trenutku. Oni su veoma agresivni, dobro organizovani i nije lako protiv njih. Od početka smo pravili grešku jer smo želeli da imamo duže loptu u nogama i da igramo ’od noge do noge’. A oni su jako opasni iz tih situacija i tako smo primili dva gola. Iz naših grešaka. U drugom poluvremenu smo ih napali više i zaslužili smo bod“, rekao je Sari posle utakmice.

To nije ono što žele da čuju niti navijači, niti uprava Juventusa. Sari je doveden zbog toga što su njegove ekipe dominirale kroz pas igru i posed lopte. Popularni „Saribol“ kako su na Ostrvu nazvali Čelsijev stil igre dok je on bio trener Plavaca.

Istina, Juve pobeđuje. Ali pobeđuje na suvu individualnu klasu i zahvaljujući daleko najjačem sastavu i dužoj klupi u odnosu na konkurenciju. A zašto ne reći, ponekad i uz vetar u leđa od strane sudija.

Čak je Sari imao i sreće sa prekidom sezone zbog korona virusa. U trenutku kada je prekinuta sezona, Lacio je igrao najbolji fudbal i bio za petama šampionu, ali su se Nebekoplavi potpuno raspali u nastavku sezone i ne liče na onaj tim pre korone. Sa druge strane, Atalanta bi verovatno bila ravnopravan kandidat za titulu da sezona traje još malo duže. Ovako, ipak zaostaje previše. Čak i da je pobedila sinoć, teško da bi u preostalih šest kola nadoknadila zaostatak. Ali opšti utisak je da Juventus u većem delu sezone nije bio najbolji tim u Seriji A. Samo je bio najkonstantniji.

Skudeto će biti odbranjen, ali to je najmanje što se očekivalo od Sarija. Izgubio je Superkup Italije, izgubio je u finalu Kupa Italije, njegova ekipa ne igra fudbal kakav se očekivao... Na kraju će mu verovatno suditi Liga šampiona koja je već godinama glavni cilj i opsesija Juventusa. Ni tu nije u dobroj poziciji. Moraće u revanš meču osmine finala da nadoknadi minimalni poraz iz Liona. Naruku mu ide što mu je ekipa u takmičarskom ritmu i što Francuzi ne igraju fudbal već mesecima. Ali i to može da bude mač sa dve oštrice. Lion je opasna ekipa prepuna talenta, a pobeda bez primljenog gola je sasvim lepa prednost pred revanš. Juventus i Sari će biti po ogromnim pritiskom za mesec dana. 


tagovi

Mauricio Sari

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara