Mateo Kovačić i Dejan Lovren (©Reuters)
Mateo Kovačić i Dejan Lovren (©Reuters)

Kako je Hrvatska postala najbolja reprezentacija Istočne Evrope? Talenat je tu od pre, sada i moć

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.12.22. | 17:55

Mateo Kovačić i Dejan Lovren govorili o četvrtfinalnom duelu Svetskog prvenstva s Brazilom; vezista se pojavio s modricama na licu

Posle finala na Svetskom prvenstvu u Rusiji, reprezentativci Hrvatske domogli su se četvrtfinala na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru. Japan je eliminisAn penalima (posle 1:1), a naredni rival je Brazil.

Svesni su u hrvatskom taboru da ih u petak (16.00) čeka pakleno težak posao, o čemu su na konferenciji za medije govorili Mateo Kovačić i Dejan Lovren.

Izabrane vesti

Dvojica iskusnijih igrača u taboru Zlatka Dalića dobro znaju kome ide uloga favorita, ali s obzirom na to da Hrvatska u duel ulazi kao aktuelni viceprvak sveta, ne žele da istaknu belu zastavu pred petostrukim planetarnim osvajačima.

"Brazil može da sastavi dve jake ekipe po kvalitetu igrača, mogu promeniti ritam utakmice. Nemamo problem s tim što su oni favoriti, cenimo i poštujemo svakoga i to ćemo pokazati na terenu", istakao je Lovren.

Hrvatska je u junskim mečevima Lige nacija igrala 1:1 kod kuće sa Francuskom, a onda i kao gost savladala svetske prvake 1:0. Upravo bi igra sa Sen Denija mogla da posluži kao primer kako se suprotstaviti Nejmaru i ekipi.

"Jeste, utakmica protiv Francuske je bila dosta dobra. Kontrolisali smo ceo meč, bili agresivni, imali samopouzdanje s loptom. Pokušaćemo ponovo držati loptu koliko god možemo, nastojaćemo da se ne povučemo. Rani gol bi nam pomogao, kao što smo ga tada dali, ali Brazil je vrhunska ekipa i lako je govoriti, a teže uraditi. No, jeste ta utakmica sa Francuskom smer kojim bi trebalo ići", rekao je Kovačić.

Standardni vezista Dalićevog tima pred novinarima se pojavio s dve masnice na desnoj strani lica.

"Imao sam manju nezgodu u teretani, ali sve je ok", objasnio je Kovačić.

Mateo Kovačić (foto: Reuters)Mateo Kovačić (foto: Reuters)

Marcelo Brozović je sa 16,7 pretrčanih kilometara popravio lični i rekord svetskih prvenstava, a trčanje je nešto što će Hrvatima biti neophodno kako bi zaustavili napade Brazila.

"Trkački smo dobro spremni, to se videlo u ove četiri utakmice. Tu je Brozović koji nas vodi i svi trčimo u tom tempu", konstatovao je fudbaler Čelsija.

Biće, naravno, i dosta duela.

"Igrajući u Premijer ligi navikao sam na borbu i teške utakmice. Trebaće nam to protiv Brazila da se nametnemo. Moramo biti čvrsti u duelu, pokušati se izboriti za svaku loptu, biti moćni. To je jako bitno za tok susreta. Moramo se pripremiti i pokazati pravo lice Hrvatske", zaključio je Kovačić.

Prethodno se vezista Kockastih osvrnuo i na konstataciju brazilskog novinara da je Hrvatska najbolja reprezentacija Istočne Evrope.

"Rezultati pokazuju da smo stvarno dobar tim, da imamo veliki talenat. Imali smo ga i pre, ali sada demonstriramo moć, zajedništvo, ponos igranja za Hrvatsku. Od Evropskog prvenstva smo izgubili jednu utakmicu, to govori da smo pravi, ali moramo tako nastaviti, biti kvalitetni, te i dalje raditi sjajne stvari".

S obzirom na to da igra štopera, u tandemu sa perfektnim Joškom Gvardiolom, glavno pitanje za Dejana Lovrena bilo je kako zaustaviti Brazilce.

"To mora učiniti svih 11 igrača, ko god bude igrao. Imaju opasnu ekipu, individualno su fantastični, ali mi smo spremni za borbu", naglasio je defanzivac Zenita.


tagovi

Dejan LovrenMateo Kovačićfudbalska reprezentacija hrvatskeFudbalska reprezentacija BrazilaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara