Uroš Kovačević (©Starsport)
Uroš Kovačević (©Starsport)

Neka se spremi Serija A za povratak snažne levice

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 12:21

Uroš Kovačević je novi igrač Pjaćence

Vraća se Uroš Kovačević naredne sezone u Italiju!

Posle četiri godine Serija A se priprema za povratak snažne levice. Srpski odbojkaš je potpisao ugovor sa Pjaćencom, a to će za njega biti četvrti italijanski klub u kome se oprobao.

Izabrane vesti

On je u Seriji A odigrao osam sezona. Od 226 utakmica - pobedio je na 141, biran je za MVP 46 puta. Postigao je 2629 poena - 2260 iz napada, 154 sa servisa i 215 iz bloka.

Do sada je bio član Modene, Verone i Trentina. Posle Trenta imao je epizode u Kini, Poljskoj i Rusiji. Posle završene misije u Uralu iz Ufe okreće se Pjaćenci.

"Veoma sam srećan što mogu da se vratim u Italiju", rekao je za klupski sajt Kovačević. "Još sam srećniji što dolazim u Pjaćencu, ogroman klub koji se za samo nekoliko godina dokazao ne samo u Italiji... Kada je stigao poziv nije bi trebalo mnogo vremena da kažem da. Znam koliko je teško italijansko prvenstvo, ali i koliko lepo igrati u njemu. Stigao sam u jak tim koji će imati šta da kaže. Moja posvećenost će biti maksimalna. Jedva čekam da krenem u novu avanturu i da upoznam navijače Pjaćence".

Kovačević je rođen 1993. godine, visok 198 centimetara. U Italiji je osvojio Kup Italije, Čelendž kup, Cev kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

"On je igrač koga smo veoma želeli", rekao je trener Andrea Anastazi. "Izuzetno je talentovan, a dostigao je nivo zrelosti i iskustva koji će sigurno pomoći našem timu da ostane u vrhu tabele. Srećan sam što će biti sa nama naredne sezone. Svi smo uvereni da može da nam pomogne i svojim karakterom, koji je pokazivao gde god da je igrao".



tagovi

Uroš KovačevićOdbojkaški transferiOK Pjaćenca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara