Kako su glasali Srbi: Tumba i Kolarov za Mesija, pa za Ronalda, a obojica za Pepa

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.19. | 09:28

Srpski selektor nije dao ni poen najboljem treneru sveta

Još se ne stišava bura povodom FIFA Best nagrada dodeljenih sinoć u Milanu.

Mnogo je izbora koji su izazvali polemike. Počevši od izbora Lea Mesija za najboljeg do tima od idelanih 11 sastavljenih kao da ih je birao Florentino Perez posle jedne od najgorih sezona u istoriji Reala.

Izabrane vesti

Pobednici su birani na osnovu glasanja selektora, kapitena repezentacija, izabranog novinara iz svake zemlje i glasova navijača. Svi su u ukupnom zbiru donosili po 25 odsto glasova.

Pošto je objavljena kompletna lista glasova, nama ja zanimljivo da vidimo gde su otišli glasovi iz Srbije.

Kapiten Aleksandar Kolarov je u izboru za najboljeg igrača dao pet bodova Leu Mesiju, tri boda Kristijanu Ronaldu i bod Edenu Azaru. Selektor Ljubiša Tumbaković je imao isti redosled kod prve dvojice, ali je umesto Azaru bod dao Mbapeu.

Još zanimljivije je kako su naši glasali u izboru za najboljeg trenera.

Kolarov i Tumbaković su poklonili maksimalnih pet bodova Pepu Gvardioli. Kapiten je na drugo mesto stavio Jirgena Klopa, a na treće Maurisija Poektina. Kod Tumbakovića je drugo mesto pripalo Poketinu, a treće Didijeu Dešanu. Srpski selektor nije dao nijedan glas Jirgenu Klopu koji je postao prvak Evrope i na kraju dobio najviše glasova u izboru za najboljeg trenera sveta.

Predstavnik srpskih medija, Milan Rašević iz Informera je u izboru za najbolje igrača glasao za Van Dajka, Manea i De Lihta, tim redosledom. U izboru za trenera je glasao: 1. Klop, 2. Ten Hag, 3. Gvardiola.

(FOTO: MN PRESS)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara