©AFP
©AFP

Katar rutinskom pobedom krenuo u odbranu trona: Almoez Ali ušao u istoriju, pa se povredio

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 19:13

Domaćin Azijskog kupa na krilima najboljih strelaca savladao Liban na premijeri (3:0)

U tek nešto više od godinu dana Katar je dugi put domaćin nekog velikog fudbalskog takmičenja, međutim za razliku od Svetskog prvenstva na kojem je predstavljao rivala za popravljanje gol razlike, na tek otvorenom Azijskom kupu u najužem je krugu favorita za tron.

Visoke ambicije branilac kontinentalnog prestola potvrdio je već na premijeri savladavši na krilima najboljih strelaca Liban 3:0, bez mnogo poteškoća i neizvesnosti.

Izabrane vesti

Uprkos borbenom izdanju, gosti su uspeli da izdrže pred znatno kvalitetnijim protivnikom samo do završnice prvog poluvremena kada je vođstvo Kataru doneo Akram Afif. Fudbaler Al Sada je u 45. minutu natrčao na loptu koju je odložio Almoez Ali i neodbranjivim udarcem iz srca šesnaesterca stigao do 24. gola na zvaničnim susretima reprezentacije čime se učvrstio na trećem mestu najboljih strelaca u istoriji Katara iza rekordera Almoeza Alija i drugoplasiraonog Hasana Al Hajdosa (32 gola).

Gol primljen neposredno pred odlazak naodmor urušio je koncept fudbalera Libana kojima je sve snove urušio upravo pominjani Almoez Ali 40. reprezentativnim golom. Najbolji strelac u istoriji Katara zahvatio je glavom loptu koju je sa levog boka poslao Mohamed Vad i u 56. minutu udvostručio prednost.

Napadač Al Duhaila postao je tek treći fudbaler sa dvocifrenim brojem postignutih golova na Azijskim kupovima izjednačivši se sa Li Dong Gukom iz Južne Koreje (10 golova) dok je još neprikosnovenom Ali Deiju prišao na četiri koraka. Ulazak u istoriju međutim ostaće u senci iz perspektive napadača koji je u 78. minutu prinudno zamenjen, mada je ostao nepoznat stepen pretrpljene povrede.

Uprkos pehu Alija, domaćin je nastavio da preti, te je ofanzivu naplatio drugim golom Akrama Afifa koji je u šestom minutu sudijske nadoknade upotpunio trijumf Katara.

AZIJSKI KUP

Grupa A

Petak

Katar - Liban 3:0 (1:0)

/Afif 45, 90+6, Almoez Ali 56/

Subota

15.30: Kina - Tadžikistan


tagovi

Azijski kupKatarLiban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara