©FK Čukarički
©FK Čukarički

Kerkez pred Tvente: Nije bitno kako ćemo odigrati, važan je jedino prolaz nakon dva meča

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 19:56

Šef stručnog štaba Čukaričkog veruje da njegov tim ima snagu ne samo da se nosi sa gostima iz Holandije, već i da ih eliminiše

Možda na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Konferencije Čukarički nije mogao da izvuče težeg protivnika od Tventea sa kojim su ga kuglice spojila, ali su Brđani uradili sve što je bilo do njih da nabilduju samopouzdanje pred prvi čin dvomeča u Beogradu. Ukupnim rezultatom 8:1 eliminisali su luksemburški Rasing Union, te gledajući i okršaje u Mozzart Bet Superligi Srbije, vezali pet pobeda u svim takmičenjima, tri bez primljenog gola.

Rezultati Čuke sigurno nisu promakli holandskom predstavniku kojem je tako poslata nedvosmislena poruka da gostovanje u Beogradu neće predstavljati izlet, već ozbiljan ispit. Jer za Tvente će to biti prvi takmičarski duel ove sezone.

Izabrane vesti

"Sutra nas očekuje vrlo zanimljiva utakmica protviv atraktivnog protivnika. Cilj nam je bio da igramo protiv ovakvih ekipa da vidimo gde smo. Ušli smo u dobar ritam, verujem u igrace i verujem da u dve utakmice I sve što ide uz naše zahteve, da prođemo u sledeću rundu", počeo je Dušan Kerkez konferenciju pred okršaj sa ekipom iz Entšedea.

Trener Brđana nije imao problem da pripremi svoje izabranike za prvi meč trećeg kola kvalifikacije za Ligu Konferencije koji je na program sutra od 20.00.

"Motivacija igrača je na najvišem nivou. Moj zadatak je bio da im izbrišem tremu koja bi mogla da ih poremeti. Ovo su utakmice za koje je treneru najlakše da pripremi ekipu. Taktika je naravno vrlo bitna. Zadovoljan sam kako momci rade, zadovoljan sam fokusom. Prava prilika da se prikažu javnosti ovde."

Svestan je Kerkez svih vrlina koje su i omogućile Tventeu da prošlu sezonu završi visoko pozicioniran u Erediviziji.

"Kao i sve holandske ekipe, tehnički su jako dobro obučeni. Taktički na visokom nivou, brzo igraju, brzo se transformišu iz odbrane u napad. Nisu bez razloga završili kao četvrti u Holandiji. I većim ekipama od nas mogu da naprave veliki problem."

Ostao je Kerkez zagonetan po pitanju sastava koji će sutra od prvog minuta istrčati na teren stadiona u Humskoj.

"Ne delim igrače na starije i mlađe. Mladi igrači Čukaričkog su na veoma visokom nivou, imaju veliki kvalitet. Igraće najspremniji. Ja uvek pripremam ekipu prema mogućnostima svojih igrača. Skautiram naravno I analiziram rivala i trudim se kaznimo njihove mane."

Kao jednu od slabih tačaka holandskog tima, šef struke Brđana naveo je odbranu prekida, za koje je upravo dodatno spremao svoje pulene.

"Vežbali smo neke stvari, pokušaćemo nešto sutra, pa ćemo videte da li će proći. Imaju oni još mana, pa da ostavimo neku tajnu i za sutra."

Za razliku od Čuke kojoj će sutrašnji meč biti sedmi od starta sezone, Tventeu će duel u Humskoj biti prvi takmičarski ovog leta.

"Uigranost može da bude naša prednost, mada su oni igrali jake utakmice u pripremnom periodu. Dobro je što smo u takmičarskom ritmu i verujem da su moji igrači dovoljno dobri da mogu da naprave iznenađenje. Nije ni važno kako ćemo odigrati, na kraju je rezultat najbitniji. Mene interesuje samo prolaz… Bilo kojim rezultatom posle dve utakmice. Moramo da ostanemo u igri nakon prve utakmice", zaključio je Kerkez.






tagovi

Liga konferencijeDušan KerkezČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara