©MN Press
©MN Press

Kerkez: Raduje me igra, ali ću biti zadovoljan kad budemo pogađali i pobeđivali

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 15:10

Strateg Čukaričkog ima razloga za optimizam, ali ne i za euforiju

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Antalije)

Čukarički je i u drugoj proveri u Turskoj pretrpeo poraz, međutim posle duela sa Karabagom strateg Brđana Dušan Kerkez imao je dovoljno razloga za optimizam. Svestan da je uz aktuelnom momentu rezultat u drugom planu, kao i da je njegov tim prikazao korektno izdanje u današnjih 90 minuta, šef stručnog štaba superligaša sa Banovog brda napravio je rezime.

Izabrane vesti

"Prvo poluvreme, prve utakmice protiv Legije je pomoglo da igrači mnogo bolje uđu u drugo poluvreme, a i u meč protiv Karabaga. Golovi će doći, iako me ne raduje primljeni gol i rezultat. Stajali smo dobro, isprobali određene taktičke stvari, visoki presing. Raduje me igra svih. Biću zadovoljan kada pobedimo i budemo postizali golove. Ide to stepenik po stepenik, prema planu koji želimo", kazao je Kerkez.

Još jednom je prekid bio koban po Brđane što se dešavalo i tokom jeseni.

"Koncentracija... Sada su igrači i malo umorni. Dešava se, radićemo na tome. Prekidi moraju da se rade. Imamo dovoljno vremena i da to spremimo, da budemo na visokom nivou".

U drugom poluvremenu sisjaset mladih igrača je dobilo šansu te je Čukarički u jednom trenutku imao devet bonusa na terenu.

"To nam je i bio plan za utakmicu. Imamo plejadu mladih i kvalitetnih igrača, koji su pokazali u polednjih pola sata dominaciju protiv Karabaga. Odigrali su odlično. Pre ili kasnije će mnogi od njih u prvih jedanaest. Neku su već tu. Neću da ih previše hvalim, na njima je da se izbore za mesto u timu".

Čukarički je tokom prve nedelje priprema zbog povreda ostao uskraćen za dva štopera Kovačevića i Vujadinovića.

"Kovačević je dobio udarac na treningu. Više je vrsta prevencije da ga sačuvamo nekoliko dana. Nije ništa ozbiljno. Kod Vujadinovića je pokret bio, aduktor. Moramo da pripazimo sa njim. Mislim da nije toliko ozbiljno, mislim da će odsustvovati nekoliko dana".

Završni deo proprema sa sobom nosi i najveće napore.

"Ove pripreme su duže, imali smo mnogo više vremena da radimo. Zadovoljn sam sa igračima kako rade, ali moraju još bolje", zaključio je Kerkez.


tagovi

Dušan KerkezČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara