©Reuters
©Reuters

Klop: Siguran sam da će Arsenal dobiti Junajted, trebalo je i mi da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 19:51

"Kontrolisali smo igru, dali prvi gol i trebalo je da postignemo još neki. Oni nisu imali šut u prvom poluvremenu. Ali mi smo pogrešili i oni su to odmah iskoristili", izjavio je trener Liverpula posle remija na Old Trafordu

Na terenu je kiptio od besa, ali je pred kamere izašao potpuno miran. Trener Liverpula Jirgen Klop brzo se pomirio sa činjenicom da je njegov tim remijem na Old Trafordu protiv Mančester junajteda (2:2) izgubio lidersku poziciju na tabeli. U izjavi za britanske medije nemački strateg je istakao da je njegov tim trebalo da trijumfuje, ali da su ga pobede koštale brojne neiskorišćene šanse u kojima je njegov tim donosio ishitrene odluke.

"Trebalo je da dobijemo utakmicu, to je jasno. Nisam posebno raspoložen, ali to je u redu. Uzimaš ono što dobiješ. Da smo bili bolji u završnici dobili bismo ovaj meč. Mislim da je u šansi koju je imao Dominik Soboslaj Andre Onana neverovatno odbranio njegov udarac. Kod ostalih šansi kao da smo malo žurili, voleo bih da smo ponekad imali i dodir više. Znam da će spoljni svet postati nervozan, ali mi moramo da ostanemo mirni. Golovi koje smo postigli doveli su nas tu gde jesmo. Moraćemo da gradimo na tome. Nosićemo se sa tim na pravi načim", izjavio je Klop posle meča.

Izabrane vesti

Nisu propuštene šanse jedino što se nije dopalo Klopu danas.

"Nimalo nisam ljut na momke, ali neću dozvoliti da se u igri dešavaju određene stvari. Spuštali smo se prenisko. Bilo je toliko situacija u kojima smo mogli da branimo loptu... Napravili smo sebi nekoliko problema. Kontrolisali smo igru, dali prvi gol i trebalo je da postignemo još neki. Oni nisu imali šut u prvom poluvremenu. Ali mi smo pogrešili i oni su to odmah iskoristili. Bruno je to vrlo dobro izveo. Onda se stadion probudi i oni postignu još jednu golčinu. Prelep gol..."

Iako je bio u lošoj formi, Junajted je odigrao vrlo motivisano i uspeo da saplete ljutog rivala, a Klop podseća da njegovu ekipu isto čeka i na Gudison parku.

"Našli smo način da se vratimo u igru. Imali smo velike šanse pre nego što su oni poveli, ali i nakon toga. Znam kako će ljudi gledati, kao da smo izgubili dva boda, ali imamo bod više nego što smo imali pre utakmice. Ove utakmice su za nas posebnije nego protiv ostalih timova. Uložili su dodatni napor u nju. Isto nas čeka i protiv Evertona."

Junajted bi do kraja mogao i da učini uslugu Liverpulu, budući da u pretposlednjem kolu na Old Trafordu dočekuje Arsenal, ali Klop se uopšte ne nada kiksu londonskog kluba.

"Arsenal je dobar tim i ukoliko Junajted bude igrao kao danas, Arsenal će dobiti tu utakmicu, sto odsto sam siguran. Žao mi je što pričam tako, ali to su činjenice. Trebalo je i mi da dobijemo obe utakmice, ali nismo. To je naša greška", zaključio je Klop.



tagovi

Jirgen KlopLiverpulMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara