Kolo Muani i Gece (©Reuters)
Kolo Muani i Gece (©Reuters)

Kolo Muani ispisao istoriju Bundeslige! Volfzburg ponizio Frajburg, Vind spakovao više nego za celu sezonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 17:39

Ajntraht se probio do druge pozicije i pogurao Šalke ka Cvajti…

Ludo, luđe, Bundesliga! Ako se izuzme borba za titulu. Bajern teroriše konkurenciju, pretendente na tron pusti da se ponadaju i na proleće doda gas, ali je bitka za mesta koja vode u Ligu šampiona na „krv i nož“. Ne razlikuje se po tome ni ova sezona, iza Bavaraca je kolaps, a po snežnim uslovima najbolje pleše – Volfzburg.

Procvetao je sa Nikom Kovačem, vezao pet pobeda u šampionatu, a najnovija žrtva je – Frajburg. Mogao je Kristijana Štrajha da se primakne Bajernu na dva, ali ne danije bio blizu pobede, nego je doživeo debakl. Razmontirao ga je čovek koji je bio nevidljiv mesecima, izašao je Jonas Vind iz „kanala“ i spakovao mu više gololova nego za celu sezonu – 6:0 (3:0).

Izabrane vesti

Odabrao je Danac savršen trenutak za izlazak iz krize. Maks Kruze je napustio klub na zimu, Lukas Nemča se povredio, a Niko Kovač izgubio poverenje u Luku Vladšmita. Nije imao kuda nego da u špic gurne Jonasa Vinda… Vratio mu je sa dva komada za deset minuta!

Volfsburg se poigravao sa Frajburgom, šetali su se ofanzivci domaćeg tima kroz kazneni prostor rivala. Tromo je reagovala odbrana Frajburga, poklanjala lopte i ostavljala brisan prostor. Sevale su kontre, prvu od mnogobrojnih iskoristio je Patrik Vimer. Dao je for i načeo goste, a zatim spojio sa golom Jonasa Vinda. Gol Vimera pogledajte OVDE. Prvi gol Vinda pogledajte OVDE.

Kampovao je danski napadač u šesnaestercu, bio na pravom mestu u pravo vreme. Trzaj glavom, pa nogom za slom Frajburga. Drugi gol Vinda pogledajte OVDE. I tu nije stao domaćin, napunio je mrežu protivnika do vrha i omogućio Ajntrahtu da se probije do drugog mesta i postane prvi pratilac Bavaraca. Koliko je dao u prvom, toliko je Volfzburg spakovao i u drugom. Ređali su se golovi kao na pokretnoj traci. Janik Gerhard, pa Ridl Boku i za kraj iz penala – Luka Valdšmit.

Zimska pauza ništa nije promenila kod Šalkea, nastavio je gde je stao u jesenjem delu Bundeslige – 3:0 (1:0). Ajntraht je pogurao ekipu iz Gelzenkirhena ka Cvajti, potreban joj je radikalan zaokret kako se ne bi ekspresno vratila u drugoligaško društvo. Ali, naznake ne postoje da će se u skorije vreme nešto promeniti…

Nemoćan je Šalke bio u Frankfurtu i prisustvovao je pisanju istorije. Randal Kolo Muani je na 15. utakmici u Bundesligi stigao do 10. asistencije. Kakvog bisera ima Ajntraht! Niko od 2005. godine i početka merenja nije imao takve brojke. A, došao je kao slobodan igrač.

Upisana je reprezentativcu Francuske asistencija, doduše, malo je nategnuta. Gurnuo je loptu u prostor za Jespera Lindstrema, danski napadač obrušio se ka golu Šalkea, pretrčao bezmalo pola terena i pocepao mrežu. Gol pogledajte OVDE. Oliver Glasner je u nastavku zamenio Kolo Muanija, ukazao je šansu Rafaelu Santos Boreu i – pogodio sa izmenom.

Ponovo je svoje prste umešao Jesper Lindstrem… Ćušnuo je loptu za Kolumbijca, on zalomio, prebacio loptu na levu nogu i plasirao. I potom namestio gol portugalskom defanzivcu Butu. Nokdaun Šalkea.

BUNDESLIGA – 16. KOLO

Petak

RB Lajpcig - Bajern 1:1 (0:1)

/Halstenberg 52 - Šupo Motan 37/

Subota

Bohum - Herta 3:1 (2:0)

/Hofman 22, 57, Šloterbek 44 - Serdar 87/

Ajntraht Frankfurt - Šalke 3:0 (1:0)

/Lindstrem 22, Bore 84, Buta 90+1/

Štutgart - Majnc 1:1 (1:1)

/Girasi 36 - Ingvartsen 40pen/

Union Berlin - Hofenhajm 1:3 (1:0)

/Doeki 73, 89, Leveling 90+6 - Bebu 43/

Volfzburg - Frajburg 6:0 (3:0)

/Vimer 2, Vind 28, 37, Gerhard 54, Baku 81, Valdšmit 90+4pen/

18.30: (2,30) Keln (3,40) Verder (3,10)

Nedelja

15.30: (1,35) Borusija Dortmund (5,60) Augzburg (9,00)

17.30: (2,75) Borusija Menhengladbah (3,40) Bajer Leverkuzen (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jonas VindRandal Kolo MuaniBundesligaŠalkeAjntraht FrankfurtVolfzburgFrajburgNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara