Konte: Ako ne prihvatim neke stvari, znam da ću morati da odem...

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 02:47

"Moji su izazovi sada drugačiji. Ako me pitate da li je cilj osvojiti Premijer ligu ili Ligu šampiona, reći ću vam da nije"...

Znao je Antonio Konte kada je dolazio u Totenhem da će pred njim biti značajno drukčiji izazov nego svi prethodni. Stručnjak koji je sedeći na klupama Juventusa, Čelsija i Intera pretendovao i na nacionalne i na evropske srebrnine, već duže vreme je u poziciji da samo gleda kako konkurenti podižu trofeje. Nije da tako nešto nije mogao da očekuje, međutim očito da nije najbolje predvideo koliko će moći da izdrži da ne bude u igri za velike stvari, odnosno koliko će klubu iz Londona biti potrebno da dobaci do statusa 'velikog igrača'.

Ničim izazvan, italijanski stručnjak je uoči današnjeg gostovanja Kristal Palasu govorio o mogućnosti da napusti klub, upravo usled činjenice da se teško miri s trenutnim mogućnostima tima.

Izabrane vesti

"Svima je jasno da je ovde moj zadatak drugačiji, specifičan, nije kao ranijih godina. Zadatak mi je da pomognem u razvoju kluba, da izgradim čvrste temelje, da stvorim bazu. I tek onda da pokušamo da napredujemo", ispričao je Konte.

"Moji su izazovi sada drugačiji. Ako me pitate da li je cilj osvojiti Premijer ligu ili Ligu šampiona, reći ću vam da nije. Nije u ovom momentu. Zadatak je da gradimo. Kada sam potpisao ugovor u novembru 2021, našao sam klub u teškoj poziciji sa više aspekata. Odmah sam znao šta su mi pravi zadaci - da pomognem Totenhemu da se vrati na pravi put, da radimo, izaberemo prave igrače, da sve organizujemo na pravi način".

Zaključak naposletku, Konte je svestan šta se dogoditi ukoliko ne bude mogao da se prilagodi...

"Ako želim da ostanem ovde jasno da ću morati da prihvatim neke stvari. Ako ne želim da prihvatim kako stvari stoje - onda ću morati da odem", podvukao je Italijan.

Antoniju Konteu ugovor ističe na kraju sezone, ali Totenhem imao pravo da aktivira klauzulu i nastavi saradnju na još 12 meseci. Iz kluba, za sada samo nezvanično, može se čuti kako iskusnog stratega neće na silu zadržavati ukoliko poželi novi izazov.


tagovi

Antonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara