Dejan Joksimović (©MN Press)
Dejan Joksimović (©MN Press)

Kragujevčani u osvetničkoj misiji na Krovu

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.23. | 18:55

Šumadinci bi trijumfom nad Voždovcem praktično „ubili dve muve jednim udarcem“: revanširali bi se Zmajevima za oba poraza u osnovnom delu prvenstva i potisnuli ih sa sedme pozicije na tabeli

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca/

Po treći put u ovoj sezoni fudbaleri Voždovca i kragujevačkog Radničkog 1923 izmeriće snage, ovoga puta u utakmici uvodne runde plej-ofa Mozzart Bet Suprlige Srbije, koja se igra u petak od 19 časova na krovu Tržnog centra Stadion. Prethodna dva duela pripala su ekipi iz Zaplanjske ulice, pa je predstojeći susret idealna prilika za Kragujevčane da se revanširaju Zmajevima i ujedno im preotmu sedmu poziciju na tabeli.

Izabrane vesti

Nakon što su plasmanom u plej-of ispunili zacrtanu agendu, Šumadinci se okreću ka novim takmičarskim ciljevima. U fokusu ekipe trenera Dejana Joksimovića sada je borba za sedmo mesto na tabeli, koje u ovom trenutku drži upravo njihov prvi rival u plej-ofu, ekipa Voždovca. Razlika između ove dve ekipe iznosi svega dva boda, pa bi Crveni u slučaju trijumfa na Krovu preskočili popularne Zmajeve.  

"Ulaskom u plej-of postavili smo pred nas neke nove ciljeve. Jedan od njih je svakako da pokušamo da kraj sezone dočekamo na što je moguće višoj poziciji na tabeli. Takođe, ovo je idealna prilika da na neki način promenimo mentalitet čitave ekipe, kako bismo naredne sezone u duele sa najjačim ekipama u ligi ulazili bez prevelikog respekta i sa mnogo više samopouzdanja", apostrofirao je šef struke Radničkog 1923 Dejan Joksimović.  

O predstojećem rivalu, ekipi Voždovca, u kragujevačkom superligašu govore sa dosta pijeteta uprkos ne baš sjanim rezultatima ekipe iz Zaplanjske ulice u samom finišu osnovnog dela prvenstva.

"Voždovac je jedna mlada i jako talentovana ekipa, koja je plasmanom na tabeli nakon trideset kola potvrdila svoj potencijal. Istina je da su poraženi u poslednje četiri utakmice, mada treba imati u vidu da su, izuzev Javora, za protivnike imali ekipe iz samog vrha tabele. Pritom su poslednju utakmicu protiv TSC-a odigrali prilično dobro i bili u najmanju ruku ravnopravan rival jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Sve to iziskuje maksimalan oprez sa naše strane pred ovo gostovanje".

Ono što najviše „peče“ Kragujevčane čim im se spomene Voždovac, to su porazi u prethodna dva duela ove sezone, naročito onaj poslednji na „Čika Dači“, kada su Crveni uprkos terenskoj dominaciji i većem broju stvorenih prilika na kraju ipak morali da potpišu kapitulaciju.

"Moje mišljenje je da smo zaslužili mnogo više u obe utakmice, posebno u ovoj zadnjoj odigranoj na našem terenu, gde smo po svim parametrima bili bolji od ekipe Voždovca. Ipak, fudbal je takva igra gde ne kraju ne pobedi uvek onaj koji je bio bolji na terenu. Svakako da nas ta dva pretrpljena poraza samo dodatno inspirišu da u petak uveče na Krovu pružimo svoj maksimum u pokušaju da dođemo do trijumfa koji bi nam, osim rezultatske satisfakcije, doneo i skok na sedmo mesto prvenstvene tabele".

Minuli predah u prvenstvu dobro je došao Šumadincima da saniraju brojne kadrovske probleme i da u maltene punom sastavu dočekaju početak plej-ofa.

"Kadrovska situacija je sada daleko povoljnija u odnosu na prethodni period. Izuzev kapitena Miloša Vidovića, koji se tek danas vraća treninzima posle povrede koju je doživeo na utakmici protiv Radničkog iz Niša, svi ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu sa Voždovcem", otkriva Joksimović.


tagovi

Radnički KragujevacDejan JoksimovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara