Mijat Gaćinović vidi titulu na Aja Sofiji (©Reuters)
Mijat Gaćinović vidi titulu na Aja Sofiji (©Reuters)

Ludnica kod Helena, gore Tumba i Karaiskakis: Ko će prvi da preseče vrpcu?

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.05.24. | 11:13

Grčka, plej-of: Danas (19.00) dva velika derbija, PAOK – Panatinaikos i AEK - Olimpijakos, koji bi mogli da odluče pitanje šampiona

Vri u Grčkoj pred poslednjih 180 minuta sezone. Čak četiri velikana iz zemlje Helena su u igri za titulu, mada su AEK i PAOK u prvom planu, pa bi atinski žuto-crni i solunski crno-beli trebalo da odluče o tronu. Atinjani brane krunu iz prošle sezone.

Danas bi sve moglo da bude rešeno, kada u Pireju Olimpijakos dočekuje AEK, dok u isto vreme (19.00) na Tumbi u Solunu PAOK je domaćin Panatinaikosu. U slučaju da AEK i PAOK bude imali isti broj bodova, atinski tim je u prednosti jer ima bolji međusobni skor, koji je prvi kriterijum kod Helena. Oba tima imaju po jednu pobedu, uz dva remija ,a Atinjani imaju gol prednosti u međusobnim obračunima.

Izabrane vesti

Ako AEK slavi na Karaiskakisu, a PAOK u Solunu ne dobije PAO, tada bi sve bilo rešeno pred poslednje kola za vikend. Stvari bi se zakomoplikovale ako bi Panatinaikos i Olimpijakos pobedili. Onda bi sva četiri tima imali šansu za tron pred paklenih 90 minuta. U poslednjem kolu najlakši posao ima AEK koji dočekuje na sigurno dupke punoj Aja Sofiju nezainteresovanu Lamiju.

19.00: (2,85) Olimpijakos (3,40) AEK (2,45)

Olimpijakos će krajem meseca da igra finale Lige konferencije na stadionu AEK-a Aja Sofija sa Fjorentinom za prvi evropski trofej u istoriji Grčke. Španac Hose Luis Mendilibar je preporodio tim iz Pireja, ali u šampionatu nije uspeo da nadoknadi minus iz prvog dela sezone. Za domaćina van stroja su Rekos, Ibora, Ortega, Ričards, Masuras, Navaro, Aleksandropulos i Bjankon. Mijat Gaćinović nije bio starter u poslednja dva meča u timu Matijasa Almeide. Dao je jedan gol u plej-ofu. I sada bi mogao da dobije šansu u nastavku.

--------------------

Poslednje kolo (nedelja, 19.00)

AEK – Lamija

Aris – PAOK

Panatinaikos - Olimpijakos

--------------------

Gosti iz Nove Filadelfije, dela Atine gde srce kuca za žuto-crne boje, neće moći da računa na Mukudija, Rotea i Fernandesa. AEK je ove sezone osvojio sedam bodova protiv Olimpijakosa. Dobio ga je početkom januara u Pireju sa 2:1, a krajem marta na svojoj Aja Sofiji sa 1:0, a u prvom duelu bilo je 1:1.

19.00: (1,75) PAOK (3,60) Panatinaikos (4,90)

Solunski crno-beli su posle pobeda nad AEK-om i Olimpijakosom opet u igri za titulu u Grčkoj. Lider AEK ima samo bod više, dva kola pre kraja. Na redu je i treći grčki velikan Panatinaikos koga je unazadio turski stručnjak Fatih Terim dolaskom na kormilio umesto našeg stratega Ivana Jovanovića. Zeleni zaostaju četiri boda za šampionom, pa će teško da se dokopaju trona.

MOZZART DAJE NAJVEĆE KVOTU NA SVETU NA POBEDU PAOK-a PROTIV PANATINAIKOSA.

I jedni i drugi moraju da idu na pobedu. PAOK na Tumbi ima tri vezana trijumfa, imaće vetar u leđa od strane bučnih navijača i ima ulogu favorita. Ovi timovi su ove sezone sastali čak pet puta, tri u šampionatu i dva puta u Kupu Helena. Panatinaikos je samo jednom slavio, jednom je bilo nerešeno, dok je PAOK tri puta pobedio. Poslednjeg dana marta na startu plej-ofa, crno-beli su dobili u Atini sa 3:2. Uzdanica domaćina biće srpski reprezentativac Andrija Živković, dok za PAO igraju dvojica Filipa, Mladenović i Đuričić.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

GRČKA, PLEJ-OF – 35. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Sreda

17.00: (3,60) Lamija (3,45) Aris (1,95)

19.00: (2,85) Olimpijakos (3,40) AEK (2,45)

19.00: (1,75) PAOK (3,60) Panatinaikos (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1GrčkaMijat GaćinovićAndrija ŽivkovićPAOKAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara