Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

KRAJ! Levandovski rekao Bajernu da neće novi ugovor, Barsa nudi saradnju na tri godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 09:15

Poljak želi nešto novo. I ne želi više da sarađuje sa Julijanom Nagelsmanom

Katalonski mediji mudro ćute, spekulišu teoretski o tome gde bi mogao, kada bi stigao… Ali Nemci ne ostavljaju nikakvu dilemu: Bild je prvi pustio vest, potvrdili su i Kiker i Sport1 Robert Levandovski je saopštio upravi Bajerna da neće produžiti ugovor sa bavarskim gigantom.

To doduše ne znači automatski da će otići već ovog leta, jer ugovor mu ističe 2023, ali nakon što je Nemcima pod rukovodstvom Hasana Salihamidžića nekoliko velikih igrača pobeglo bez obeštećenja – Džerom Boateng, David Alaba, Niklas Zile samo u ovoj sezoni – sada se čini da neće dozvoliti tako nešto.

Izabrane vesti

Znači da je sve spremno za transfer u Barselonu. Jer jedan od razloga zbog kojih je Levandovski uopšte želeo da ode je taj što posle 12 godina u Nemačkoj, a osam u Bajernu, želi malo drugačije okruženje. Od starta se znalo da menadžer Pini Zahavi ima zadatak da ga odvede baš na Kamp Nou, iako ne bi imao nikakvih problema da mu angažman pronađe u Engleskoj ili u Pari Sen Žermenu.

Nije doduše želja za promenom jedini razlog. Nemački mediji već neko vreme pišu da je Levandovski nezadovoljan i saradnjom sa trenerom Julijanom Nagelsmanom, da smatra da ovaj previše komplikuje posao taktikom. Takođe, Levandovski je razočaran i ponašanjem uprave, prvenstveno Salihamidžića.

Prvo zbog toga što bi mu, da je ugovor i stigao, bio ponuđen produžetak "samo" na godinu dana, do 2024. To isto Bajern je učinio i sa Tomasom Milerom i Manuelom Nojerom. Levandovski se očigledno teško miri sa time što ga u klubu posmatraju kao veterana. Što realno i jeste. Ali Barselona očajnički želi da se vrati na veliku scenu i zato navodno nudi ugovor na tri godine.

Levi smeta i to što je Bajern s početkom pregovara odugovlačio sve do kraja aprila. A kad su 28. aprila i seli za sto samo su menadžeru Zahaviju usmeno rekli da žele da Leva ostane. Ničeg na papiru, nikakav predlog o plati. Toga i danas nema, bar ne crno na belo.

Levandovski na Alijanc Areni godišnje zarađuje 24.000.000 evra bruto, Barselona sigurno ne bi imala toliko da mu plati i on je navodno spreman da donekle snizi prohteve. Posle prodaje Filipa Kutinja Aston Vili za 20.000.000 evra i mogućeg odlaska Frenkija De Jonga u Mančester junajted za minimum 70.000.000 obeštećenje od 35.000.000 do 40.000.000 koliko bi Bajern tražio za 33-godišnjeg napadača ne bi predstavljalo problem.

BARSA PUNI BUDŽET

Plata je druga stvar. Jer kada su ove sezone igrači dogovarali uslove saradnje sa Kataloncima, mnogi su prihvatili da se odreknu dela novca do leta. Od 1. jula će međutim plate skočiti i Feranu Toresu i Memfisu Depaju i Eriku Garsiju i Pjer Emeriku Obamejanu i veteranima kakvi su Serhio Buskets i Đerar Pike.

A ovog leta bi na Kamp Nou kao slobodni igrači trebalo da stignu i Frenk Kesi, Andreas Kristensen, Sezar Aspilikueta, možda i Rafinja, Markos Alonso, Ruben Zubimendi ili Ruben Neveš. Ako dođe Levandovski, sigurno neće Sadio Mane, kome 2023. ističe ugovor sa Liveprulom, dok će propasti i namera Atletika da Barsu prosledi Alvara Moratu, pošto Juventus neće platiti 35.000.000 evra za njegov otkup.

Za sva ta pojačanja za Ćavija treba obezbediti i platu. I zato De Jong mora da ide, ni kriv ni dužan. Samo još Ansu Fati i Pedri imaju takav ekonomski potencijal.

A koga će Bajern umesto Levandovskog? To trenutno niko ne može ni da pretpostavi.


tagovi

Robert LevandovskiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara