Marcelo Brozović
Marcelo Brozović

Kraj sapunice Brozović: Čekao je Barsu do poslednjeg momenta i na kraju “morao” da uzme 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 23:08

Katalonci kreću po davno izgubljenog sina

Kada je delovalo da je otišao, ostao je. Kada je izgledalo da neće da ide, ipak je otišao.

Marcelo Brozović je glavni junak jedne od najzanimljivijih transfer saga ovog leta koja će se na kraju ipak rešiti njegovom selidbom iz Intera u saudijski Al Nasr.

Izabrane vesti

Većina italijanskih (Skaj, Kalčomerkato, Tutotmerkato…), španskih (Marka, Mundo Deportivo) i međunarodnih medija, nekolicina poznatih transfer eksperata (Romano i Di Marcio) su večeras javili da je hrvatski vezista napokon popustio i prelomio da ode u Al Nasr. Doduše, uz znatno bolje finansijske uslove nego što su mu nuđeni do pre dva dana. Prema poslednjim infromacijama, Brozović će za tri godine u Saudijskoj Arabiji na ime plata i bonusa za potpis zaraditi 100.000.000 evra. U Interu je imao ugovor vredan 6.000.000 evra neto po sezoni do leta 2026. Razlika je očigledna… Petostruka.

Podsetimo, Al Nasr je pre nekoliko nedelja počeo da radi na transferu Brozovića i krenuo sa ubeđivanjem Intera. Uspelo im je lako kada su prvu ponudu sa 18.000.000 evra digli na 23.000.000 i dobili zeleno svetslo od kineskih vlasnika na čelu kluba. Interu će te pare mnogo značiti, a nije zanemarljivo ni što im se sa platnog spiska skida Brozovićevih 33.000.000 bruto koliko bi mu pripalo do kraja ugovora. Međutim, problem je bio što igrač nije hteo u Saudijsku Arabiju… 

Kada je sve između klubova dogovoreno, Brozović je dobio ponudu. Iznervirao je Arape koji su se odmah okrenuli pregovorima sa Sekom Fofanom iz Lansa. Ali nisu odustali od njega (ili agenti koji rade na transferu nisu hteli da odustanu?) i nastavili su da pritiskaju.

Za to vreme, Brozović se poigravao na društvenim mrežama, zabavljao narod i slao poruke da mu se baš ne ide iz Intera. I čekao Barselonu.

Želeo je da nastavi sa ozbiljnim fudbalom na Kamp Nou i do samog kraja je čekao da Barselona zatvori finansijsku konstrukciju za transfer. Želela ga je Barsa jako, tačnije Ćavi ga je video kao idealnog naslednika Busketsa. Ali Barselona je klub kojem više niko ništa ne veruje dok ne stavi na zvaničan papir. Finansijska situacija u klubu je haotična, Barsa želi svašta nešto, ali ne može da to prenese na validan papir.

Brozović je sa Barselonom imao usmeni dogovor, ali je problem što je Barsa zbog finansijskog fer-pleja morala da proda nekoga do 30. juna kako bi poslala ponudu Interu. Pokušavali su Katalonci da se reše Kesija, Ferana Toresa, čak i Ansu Fatija, a da prodaju Lenglea, Desta, Garsiju… Ali nisu uspeli. Poslednja opcija je bila trampa Kesi za Brozovića i nije prošla.

Kada mu je postalo jasno da je uzalud čekao Barselonu i kada su mu Arapi na sto stavili 100.000.000 evra, Brozović je prihvatio. Tako tvrde svi vodeći mediji i uticajni novinari sa transfer tržišta. Jedino se nije oglasio Fabricio Bjasin, italijanski novinar sa kojim Brozović jedino kontaktira i koji je prethodnih dana tvrdio da neće u Al Nasr. Ali, čini se da je ovoga puta stvarno gotovo…Jednu od ključnih odluka je odigrao i Hrvat Goran Vučević, direktor Al Nasra i nekadašnji skaut Barselone.

Prva pluća Serije A i hrvatske reprezentacije će čuvati leđa Kristijanu Ronaldu u Saudijskoj Arabiji, a Barseloni ostaju neke druge opcije. Veteran Dani Pareho iz Viljareala ih je navodno odbio, sada je aktuelna priča o povratku klupskog deteta Oriola Romeua iz Đirone.

Romeu je ponikao u klubu, ušao u prvi tim, odigrao dve utakmice i napustio Blaugranu pre 12 godina. Karijera ga je vodila kroz Čelsi, Valensiju, Štutgart, Sautempton gde se zadržao čak osam godina do obližnje Đirone u kojoj je proveo minulu sezonu. Ćavi ga dobro poznaje i veruje da može da odigra Busketsovu ulogu. Na kraju tu je i baš, baš rezervna opcija. Đerar Gumbau, takođe Katalonac koji je prošao kroz Barsinu školu, proveo u La Masiji tri godine i za prvi tim upisao osam utakmica. U prošloj sezoni je bio član Elčea sa kojim mu je istekao ugovor.


tagovi

Marcelo BrozovićAl NasrOriol Romeu

Obaveštavaj me

Barselona
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara