Varga proslavlja gol (AFP)
Varga proslavlja gol (AFP)

Krcata Puškaš arena videla bombu Šalaija: Mađari preko Litvanije poleteli na deobu prvog mesta sa Srbijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 22:45

Apsolutna dominacija domaćina krunisana je golovima Varge iz 32. i Šalaija iz 83. minuta

Reprezentativci Srbije kiksnuli su u Razgradu (1:1), ali kod Mađara nije bilo greške. Orlovi su se ponudili na tacni, a izabranici Marka Rosija nisu propustili priliku da se vinu na deobu prvog mesta u G grupi. Pred krcatom Puškaš arenom duel sa Litvanijom pretvorili su u jednosmernu ulicu, učinili baltičku selekciju potpuno bezopasnom, a pravovremenim golovima naplatili celovečernju dominaciju - 2:0 (1:0).

Dva gola u mreži gostiju ne oslikavaju na pravi način nadmoć koju je Mađarska demonstrirala u Budimpešti. Šutirali su domaćini čak 28 puta ka golu Livtanije, čak u 18 navrata tokom prvog dela igre. I načela je rivala malo nakon što je isteklo uvodnih pola sata.

Izabrane vesti

Reakcija litvanske odbrane oslikala je da se radi o trećerazrednoj selekciji, a umešno se iskrao Barnabas Varga i pokazao zašto se u minuloj sezoni nadavao golova u šampionatu Mađarske kao igrač Paksa. Rutinska reakcija najbolje strelca lige i autora 26 prvenstvenih golova.

Nisu Mađari dozvolili da im se pred blizu 59.000 ljudi, u njihovoj kući dogodi kiks poput onog sa starta kvalifikacija za Euro 2024. kada su gostovali u Podgorici. Istina, tada su u remiju mirnih mreža protiv Crne Gore bili daleko manje inspirisani, a večeras nisu paničili i kada lopte posle udaraca Danijela Gazdaga, Dominika Soboslaja i Vilija Orbana nisu završavale u mreži.

Menjao je Rosi, pravio dvostruke izmene u 60, te u 79. minutu, ali pobedu je zapečatio momak iz startne postave. Roland Šalaj je posle dodavanja Dominika Soboslaja odapeo sa blizu 25 metara tako da je golman Gertmonas mogao da napravi samo zakasnelu reakciju.

Posle 3. utakmice u grupi G Mađarska je jedina selekcija koja nije primila gol, ali činjenica da će njena odbrana biti na najvećem iskušenju 7. septembra kada bude gostovala Srbiji u duelu dve najkvalitetnije reprezentacije koje su već viđene na Evropskom šampionatu.

GRUPA G

Bugarska - Srbija 1:1 (0:0)

/Despodov 47 - Lazović 90+6/

Mađarska - Litvanija 2:0 (1:0)

/Varga 32, Salaj 83/



tagovi

kvalifikacije za EPreprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara