Krilati lavovi jezde ka Seriji A, Di Marijano vaskrsao u derbiju regije Veneto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 23:17

Venecija pripao prvi čin finala plej-ofa - 1:0

Ukazao se Frančesko di Marijano kada to od njega više niko nije očekivao, prespavao je kompletnu sezonu napadač Vencije i zaplesao u plej-ofu Serije B. Nigde ga nije bilo do finala plej-ofa, postigao je samo dva gola u sezoni, ali bi ovaj treći navijači Venecije mogli dugo da pamte.

Prelomio je Di Marijano mali derbi regije Veneto u korist Venecije i doveo je na prag Serije A. Bacala je Čitadela igrački i finansijski moćnije u plej-ofu, ali je tada koristila šanse koje su joj se ukazivale. Pokazala je protiv Venecije mračnu stranu, napadači su delovali smušeno u završnici akcija, kolosalne prilike su promašivane, ali i dalje ništa nije gotovo.

Izabrane vesti

Gotov je tek prvi čin, Krilati lavovi će morati da potvrde u revanšu da im pripada mesto u Seriji A i tako se pridruže Empoliju i Salernitani, koji su se direktno plasirali u elitni rang italijanskog fudbala.

Došao je prekid glave Čitadeli, i to sopstveni. Razvila se kontra posle slobodnog udarca domaćina, sporo su se nazad vraćali izabranici Roberta Venturata, kao da nisu verovali da Denis Jonsen može solo prodorom da izbaci kompletnu odbranu.

Norvežanin se varkom tela oslobodio čuvara, ustremio se ka golu, ali nije po svaku cenu žele da izraste u heroja i sam završi prodor. Krajičkom oka pratio je kretnju saigrača, odložio je loptu na ivicu kaznenog prostora, a Frančesko di Marijano je imao sve vreme ovoga sveta da se namesti i matira Elana Kastratija.


SERIJA B - FINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČ)

Nedelja

Čitadela - Venecija 0:1 (0:0)

/Di Marijano 50/


tagovi

Serija BVenecijaČitadelaItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara