©AFP
©AFP

Kroji se Jovićeva budućnost: Ramadani sa čelnicima Milana, pita se i Ibrahimović

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 17:32

Ključni dani po pitanju budućnosti srpskog napadača u dresu Rosonera

Menadžer Luke Jovića, Fali Ramadani, krajem marta sastaće se sa čelnicima Milana, a najpre sa šefom sportskog sektora Žofrijem Monkadom, kako bi saznao jasne namere kluba iz Grada mode oko budućnosti Luke Jovića.

Jović (26) ima veliku želju da ostane na San Siru, a Milan ima opciju automatske aktivacije produžetka saradnje na još jednu sezonu. Dakle, ne bi nužno morali da se vode pregovori oko detalja novog ugovora, što bi moglo značajno da ubrza proces pregovora, mada postoji mogućnost da Rosoneri ponude srpskom golgeteru novi dvogodišnji ugovor, ako bude impresionirao u finišu sezone, piše Kalčo Merkato.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da bi ovaj mesec bi mogao da bude ključan za kompletne pregovore, ali ne zbog pomenutog sastanka, već zbog Milanovih mečeva osmine finala Lige Evrope sa Slavijom iz Praga, gde bi mogao da dobije šansu za dokazivanje. Zbog crvenog kartona protiv Monce propustio je prvenstvene mečeve sa Atalantom i Lacijem, pa će biti u konkurenciji i za okršaje sa Emopolijem i Veronom uoči reprezentativne pauze. U međuvremenu ćemo saznati i da li će se naći na spisku Dragana Stojkovića Piksija za prijateljske mečeve sa Rusijom (21. mart) i Kiprom (25. mart).

Pojedini italijanski mediji navode da važnu ulogu u ovom slučaju igra i Zlatan Ibrahimović, koji je navodno još uvek neodređen po ovom pitanju, posebno nakon crvenih kartona protiv Monce. Pre tog gafa, delovalo je da nema nikakve dileme da li će Srbin ostati u Milanu, ali sada očigledno mora ponovo da se dokazuje i na fizičkom i psihološkom planu.

Ali, to isključenje nije obrisalo odlične stvari koje je Jović radio u proteklom periodu i došao do brojke od osam postignutih golova u svim takmičenjima. Srpski napadač će biti u protokolu protiv Slavije, ali se na Apeninima ipak veruje da će Olivije Žiru biti starter u okršaju koji je zakazan za 7. mart od 21 čas na San Siru. To naravno neće demoralisati Jovića, koji je ove sezone pravio razliku upravo u mečevima kada je ulazi sa klupe za rezervne igrače.

Jović je svojih osam golova u ovoj sezoni postigao za 874 minuta provedenih na terenu, što je prosek od 110 minuta. Ipak, u Milanu očigledno zahtevaju još više kako bi se definitivno uverili da je igrač koji i u budućnosti može da nosi navalu Rosonera.


tagovi

Luka JovićZlatan IbrahimovićŽofri Monkada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara