Stadion Voždovca (©Starsport)
Stadion Voždovca (©Starsport)

Krov - jedna od dve Napretkove superligaške enigme

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 12:15

U duelima sa ekipama sa dugogodišnjim stažom u Mozzart Bet Superligi, Napredak u gostima jedino nije slavio protiv Crvene zvezde i Voždovca

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Kruševca/

Kao večita zagonetka Čarapana. Ili nešto još kobnije, blisko prokletstvu. Imao je previše prilika klub iz Kruševca da razbije maler protiv Zmajeva u gostima. Čak 11 puta samo u poslednjoj deceniji. Bilo je remija, mečeva u kojima su mu poništavani golovi zbog ofsajda, utakmica u kojima je okvir bio saveznik domaćina. Pa ipak, Napredak nikada nije pobedio Voždovac na strani.

Izabrane vesti

Da stvar bude zanimljivija, mučio se protiv istog rivala dugo i na domaćem terenu, zabeležio samo dve superligaške pobede, prvu tek na kraju 2020. godine.

Na računajući klubove koji su najjačim rangom domaćeg fudbala šetali sezonu ili dve, niti one koji su ove sezone tek zakoračili u Mozzart Bet Superligu, sudbinu Voždovca protiv Napretka deli još samo aktuelni šampion, Crvena zvezda. Istina, sretali su se crveno-beli iz dva grada mnogo češće nego Zmajevi i Čarapani, pa ipak, to je podvig kome se klub sa Dušanovca zaista može glasno pohvaliti. Bar do večeras, kada nešto pre 19 časova bude završen novi elitni okršaj Beograđana i Kruševljana na korvu tržnog centra (17.00, TV Arena sport).

Prvih 90 prolećnih minuta je iza nas, a u Napretku ne mogu biti prezadovoljni bodom protiv Spartaka kod kuće (1:1), pa opet, s obzirom da je domaćin gubio, a u drugom poluvremenu izvlačio živi glavu, teško da na kraju za četu Vladimira Gaćinovića nije dobar remi. Malo toga menjao je u rosteru kruševački tim na polusezoni, pa deluje da je pola sata prave igre u prvom delu bilo ipak malo što su ponudili svojoj publici. Ipak, mnogi će reći da uvod u polusezonu ne može jasno oslikati pravo stanje ekipe. Sa druge strane, Zmajevi su imali velike promene tokom zime, neke značajne odlaske, među kojima i one u stručnom štabu, ali su i pored poraza ostavili više nego dobar utisak na stadionu Rajko Mitić protiv Crvene zvezde (1:2). Taman takav za pohvale koje stižu iz Lazarevog grada.

"U dobrom smo ambijentu, rekao bih i u dobrom naboju, bez obzira na rane od prošle utakmice. Idemo na noge Voždovcu koji je sjajna, mlada, brza i poletna ekipa i ostavila je odličan utisak protiv Crvene zvezde. Oni uporno drže svoj stil igre i filozofiju, bez obzira na promene i u igračkom kadru i što se trenera tiče. To već traje skoro deceniju", rekao je Vladimir Gaćinović u najavi današnje utakmice.

Sastav Čarapana će morati da bude drugačiji u odnosu na prethodni meč. Jedini desni bek u timu, Stefan Jovanović, ima suspenziju zbog kartona, pa će biti jako zanimljivo hoće li Napredak odgovoriti i promenom formacije ili će samo neko od igrača dobiti ulogu koja mu nije prirodna. Valja pomenuti da se Napredak, posle odlaska Dejana Parađine, koji se nije izborio za minutažu pod Bagdalom, nije dodatno pojačao na mestu u defanzivi koje je već nekoliko sezona možda jedna od najslabijih tački u timu. 

Gaćinović, takođe, neće moći da računa na Damira Sadikovića, čiji stepen povrede bi ponovo mogao da poprimi ozbiljne razmene, dok se očekuje povratak bonusa i štopera Nemanje Đekovića u tim, akao i Nikole Marinkovića, koji se oporavio od povrede i trebalo bi da se nađe u protokolu.

Kuriozitet meča je što će glavni sudija biti Stanko Ostraćanin, koji je je imao pištaljku i na prethodnom meču današnjih rivala na Krovu, zavšrenom bez golova. 



MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

/Severina 25, Kovačević 45, Zahid 67p, Kastiljo 86, Goh 90 - Radočaj 49, M.Luković 81/

Čukarički - Železničar 2:1 (0:1)

/Docić 74, Stojanović 87 - Grgić 44/

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 2:1 (1:0)

/Vižđi 19, Ristić 85p - Zukić 64/

Spartak - Mladostt 0:1 (0:0)

/Frajdej 68/

Radnički Niš - Javor (1:0)

/Dele 25/

TSC - Radnik 1:0 (0:0)

/Đakovac 71 pen/

Ponedeljak

17.00: (2.20) Voždovac (3.35) Napredak (3.35)



tagovi

fk voždovacMozzart Bet SuperligaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara