Lazetić (©MN Press)
Lazetić (©MN Press)

Lazetić: Polusezona za devetku; Gaćinović: Izabrao sam da budem Alija Sirotanović

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 20:42

Reč trenera na kraju jesenje polusezone

Zavesa na istorijsku sezonu TSC-a je pala. Klub iz Bačke Topole je prvi put igrao u grupnoj fazi nekog evropskog kupa, osvojio je i bod protiv Olimpijakosa, malo mu je nedostajalo i za više.

A, u Mozzart Bet Superligi Srbije TSC je jesen završio na trećem mestu, s tim što je konačni utisak malo pokvaren remijem kod kuće večeras sa Napretkom (1:1).

Izabrane vesti

Trener Topolčana Žarko Lazetić nije bio previše razočaran ishodom poslednje utakmice u 2023. godini.

„U prvom poluvremenu smo dominirali, ali ne dovoljno ambiciozno, nismo bili dovoljno gladni. Možda je uticalo na nas kako su igrali pratioci, da ne budemo toliko gladni. Onda se desi da neće lopta da uđe, pogodiš igrača, pogodiš prečku. Napredak nam je jednom šutirao u prvom poluvremenu. U poslednjih dvadeset minuta je bilo gore-dole, mogu oni kontru, možemo mi gol“, rezimirao je Lazetić.

A, ocena na kraju jesenjeg polugodišta je visoka devetka!

„Rekao sam svima da ovom utakmicom možemo da ocenimo polusezonu sa ocenom devet ili devet minus. Čestitam svima u klubu: na 37 utakmica, 21 jedna pobeda i samo četiri poraza. Svi smo tu i spremni smo da sledeće godine pomerimo granice“, podvukao je Žarko Lazetić.

Na drugoj strani još jednom je Vladimir Gaćinović otišao neporažen iz Bačke Topole. Prošle sezone je sa Novim Pazarom slavio (1:0), sada je sa Napretkom uzeo bod, a do sada nijednom u pet okršaja nije poražen od ekipe koju je sa klupe predvodio Žarko Lazetić. „Žarku čestitam za sve ono što je uradio prošle sezone sa TSC-om. Igrati sreda-subota, kada se nedeljom budiš u Surdulici, a posle u Londonu - to je jako teško. Danas su bila dva podeljena poluvremena, prvi deo su imali dominaciju, njhovi centralni bekovi su nosili loptu i pravili višak. Znali smo da samo sa tri centralna beka možemo to da sprečimo. Zasluženo su poveli, a ono što smo se dogovorili na poluvremenu, to smo i uradili. Da izađemo visoko, budemo ubojitiji, insisitrali smo na bokovima i tako je pao gol. Posle toga opet dominacija TSC-a, uvek se protivnik pita, uvukli su nas u nisku zonu, ali smo znali da se odbranimo“, rekao je Gaćinović po završetku utakmice.

Svoj posao u timu iz Kruševca nazvao je Vladimir Gaćinović rudarskim, smatrajući da ekipa Napretka ima potencijal, koji će doći do izražaja tek uz mnogo rada.

„Kada sam došao u Napredak ja sam imao dva izbora: da se spustim u rudnik i prihvatim se posla, a svi znate ko je Alija Sirotanović ili da spakujem kofere i odem kući. Ja sam odabrao ovo prvo. Lakše je kada dođete na početak sezone pa sklapate mozaik, a ne da upadnete u centrifugu pa se onda snalazite“, istakao je Gaćinović.



tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićNapredak KruševacVladimir GaćinovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara