©Starsport
©Starsport

Lazetićeva lekcija Lalatoviću, TSC i Luka Ilić igraju magičan fudbal

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 19:04

Topolčani slavili protiv Radničkog iz Niša u 19. kolu Mozzart Bet Superlige sa 2:0

Ekipa iz Bačke Topole je na njima najbolji način zaokružila do sada najuspešniju superligašku jesen i dočekaće pauzu sa trećeg mesta na tabeli, minimum četiri boda ispred najbližeg pratioca Čukaričkog. Radnički će sigurno morati da poradi na mnogim stvarima, ekipa koja je igrala Evropu i koja je u novu sezonu ušla sa istim ciljem nalazi se trenutno u plejautu. TSC je napravio dabl protiv Radničkog, slavili su i u Nišu i u Bačkoj Topoli, ukupan skor je 5:0.

Igra TSC brz i direktan fudbal što se videlo i u ovoj utakmici. Ni minut igre a već su uspeli da postignu pogodak. Ifet Đakovac je zatresao mrežu a sat je pokazao tek 56 sekundi igre. Ofanzivni vezista je ujedno i najbolji strelac svog tima u prvenstvu ove sezone, ovo je njegov sedmi pogodak. U prvom planu kod domaćih Luka Ilić koji je danas nosio igru svog tima i bio nezaustavljiv. Lepo je bilo za gledati njegove poteze danas a kruna svega je asistencija za Miloša Cvetkovića. Radnički uprkos rezultatu nije došao prazne puške. Uspele su Nišlije da stvore više prilika a najviše će žaliti za onom Nikole Štulića koji je sve uradio kako treba ali šutirao neprecizno u nebranjen gol. Promašaji su im se vratili prvo drugim žutom kartonom Etongua a onda i još jednim primljenim golom.

Izabrane vesti

Pretplatio se TSC na brze golove u poslednje vreme. Greška Etongua koji je dodao loptu u noge Stefanu Vukiću, a ovaj pronašao Đakovca čiji šut završava u mreži nakon ni punog minuta igre. Moglo je biti ubrzo i dva razlike da je Stefan Vukić iskoristio odlično dodavanje Luke Ilića. Pejović nije iskoristio odličnu priliku, šut je bio precizan ali je Veljko Ilić vrhovima prstiju poslao loptu iznad gola. Kapiten Nišlija je bio najopasniji igrač kod gostiju, kako je lopta stizala do njega šutirao je ka golu Topolčana. Nova dobra prilika za Radnički, Petrov je plasirao loptu koja je za malo otišla pored gola. Povezao je konce Radnički i uspevali su gosti da dođu do izglednih prilika. Sa druge strane su uzvratili igrači u plavim dresovima preko Stefana Vukića, koji se u vrhu napada borio sa čvrstom odbranom Nišlija.

Nastavili su gosti sa dobrim prilikama, grešku odbrane TSC-a nije iskoristio Štulić koji je zaobišao golmana Ilića i na prazan gol šutirao pored stative. Namestio je gol Stefan Vukić ali mu postizanje nije išlo. Odlično ga je pronašao Đakovac a napadač domaćih šutirao iznad gola. Momenat kasnije ni Luka Ilić ne uspeva da pogodi, Rosić se bolje snašao u situaciji jedan na jedan. Gužva u kaznenom prostoru TSC-a i drugi žuti karton za Etongua, te su gosti ostali sa igračem manje. Dodali su domaći gas i želeli su da dupliraju prednost. Prelepa akcija i pas Luke Ilića za Cvetkovića koji je matirao golmana Rosića. Igralo se samo pred golom tima iz Niša, Petrović je propustio dve dobre prilike za domaće. Ratkov je pokušao makazicama, atraktivno za publiku ali neprecizno. Još par šansi do kraja za Topolčane, rezultat se nije menjao.

MOZZART BET SUPERLIGA 19. KOLO

TSC:RADNIČKI NIŠ 2:0 (1:0)

/Đakovac 1, Cvetković 67/

TSC Arena, Bačka Topola

Gledalaca: 700

Sudija: Jovan Šegrt

Crveni karton: Etongu (Radnički Niš)

TSC (3-5-2): V. Ilić 6,5- Ćalušić 6, Stojić 6, Stojković 6- Cvetković 7, Kuveljić 6, L. Ilić 7, Đakovac 7, Petrović 6- Ratkov 6, Vukić 6,5 (od 78. Milosavljević)

Radnički Niš (4-2-3-1): Rosić 6,5- Jamkam 6, Etongu 5, Savić 6 (od 61. Stajić), Stojanović 6- Pejović 6, Mesarović 6 (od 76. Gaku)- Dimić 6 (od 46. Đurišić 6), Petrov 6 (od 46. Cvetković 6), Jovanović 6 (od 85. Ajdar)- Štulić 6

Igrač utakmice: Luka Ilić 7

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Javor - Napredak 2:1 (0:1)

/Kembel 80, Tanko 87 - Šarić 25/

Subota

Mladost Lučani - Kolubara 2:0 (1:0)

/Radivojević 31, Bojović 62/

TSC - Radnički Niš 2:0 (1:0)

/Đakovac 1, Cvetković 67/

19.00: (1,53) Vojvodina (4,00) Radnički KG (6,75)

Nedelja

13.30: (18,0) Radnik Surdulica (7,75) Crvena zvezda (1,15)

15.30: (1,25) Partizan (6,25) Novi Pazar (11,0)

17.30: (1,32) Čukarički (5,30) Mladost Novi Sad (9,50)

19.30: (2,00) Voždovac (3,40) Spartak Subotica (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaNenad LalatovićŽarko LazetićLuka IlićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara