Albert Elis (AFP)
Albert Elis (AFP)

Lepe vesti iz Francuske: Bordoov napadač se probudio iz kome

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 12:16

Stanje Hondurašanina Alberta Elisa se poboljšava posle teške povrede od pre pet dana

Teška povreda Alberta Elis obeležila je pre pet dana obeležila je ne samo utakmicu između Bordoa i Gengana, već čitavo 26. kolo francuske Lige 2. Bila je to jedna od onih povreda koja ugrožava život. Već u prvom minutu utakmice došlo je do košmarnog sudara glavom Hondurašanina i protivničkog fudbalera.

Epilog, Elis je nakon gotovo desetominutne lekarske intervencije iznet sa terena, a potom hitno prevezen u bolnicu gde je završio u komi zbog ozbiljnih povreda glave. Međutim, dok su se Francuska, Honduras i fudbalski svet molili za momka koji je leta 2022. stigao iz Boaviste u redove Žirondinaca, stigla je lepa vest.

Izabrane vesti

“Kao žrtva nesrećnog događaja za vikend, Albert je hospitalizovan u bolnici u Bordou. Stavljen je u indukovanu, veštačku komu i srećni smo što možemo da podelimo sa vama prve ohrabrujuće znake. Albert je budan i postepeno se oporavlja. Ipak, želimo da zadržimo oprez povodom napretka u oporavku i njegovog stanja i narednih nekoliko dana biće krucijano. Želimo da vam se zahvalimo na podršci, rečima ohrabrenja, molitvama i posebno da se zahvalimo medicinskom timu na njihovoj brzi. Albert je borac, obaveštavaćemo vas o njegovom stanju", stoji u saopštenjima porodice i kluba.

Elis je karijeru počeo u domovini, u ekipi Olimpije, pre nego što se otisnuo u meksički Monterej iz kojeg je išao na pozajmicu u Hjuston Dajnamo. Hjuston ga je januara 2018. otkupio od Montereja za 2.200.000 evra, a iz MLS-a je februara 2020. u transferu vrednom 1.000.000 evra otišao u Evropi i potpisao za Boavistu. Blistao je u portugalskaoj Primeiri, pre nego što ga je Bordo pozajmio za sezonu 2021/22, a zatim otkupio za 6.000.000 evra. U toj sezoni u Ligi 1 postigao je devet pogodaka na 20 utakmica, ali je Bordo ispao u niži rang, iz kojeg neće naviše ni ove sezone.

Elis je od oktobra 2014. godine reprezentativac Hondurasa za koji je odigrao 64 meča, postigao 13 i namestio devet pogodaka.



tagovi

Albert ElisBordo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara