Levandovski (©Reuters)
Levandovski (©Reuters)

Levandovski samokritičan: Moram da dajem više golova

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 13:36

„Dolazi vreme kada moramo i da igramo bolje“, kaže Poljak

Pobeda od 4:0 nad Hetafeom vratila je osmehe na lica igračima i navijačima Barselone, jer je katalonski gigant na terenu najzad podsetio na one slavne dane kada je mleo sve pred sobom.

Ipak, jedna lasta ne čini proleće, svestan je toga i golgeter Barselone Robert Levandovski, koji je samokritički komentarisao igre i rezultate tima u intervjuu za klupski sajt.

Izabrane vesti

„Osećam se veoma dobro, srećan sam i zadovoljan. Ali, moramo da postižemo više golova, ja na prvom mestu. Da više golova dajemo i da više utakmica dobijamo. Došlo je vreme kada mora ne samo da se pobeđuje, nego da se igra bolje, jer važne utakmice nas čekaju“, poručio je Levandovski.

Poljak kaže da daje sve od sebe na terenu u svakom susretu, iako se nekad ne upiše u strelce.

„Želim da uvek igram najbolje što mogu. Recimo, pre neki dan nisam bio strelac protiv Hetafea, ali sam odigrao dosta dobru utakmicu. Za napadača je bitno da daje golove i pobeđuje. Ali, ono što se broji na kraju su pobede i trofeji. Došli smo do tačke u sezoni kada su pobede veoma važne. Moramo da nastavimo da dižemo samopouzdanje. Sada smo u dobroj formi i bitno je da i kada pobeđujemo to bude sa tri-četiri gola kao protiv Hetafea“.

Pored domaćeg prvenstva, u kojem Barsa ima zaostatak od osam bodova za Realom, fokus je na Ligi šampiona, gde je čeka revanš sa Napolijem.

„Odigrali smo dobro prvu utakmicu, pogotovo prvih 30 minuta. Nedostajalo nam je da postignemo još jedan gol. Ako budemo u revanšu igrali kao u Napulju, mislim da možemo da pobedimo i da prođemo u četvrtfinale. Napoli je opasan tim sa dobrim igračima, ali mi moramo da prođemo“.

Iako je kraj sezone daleko, Barselona je već sada u neku ruku u procesu tranzicije, jer se zna da trener Ćavi neće ostati na klupi za sledeću sezonu.

„Ćavi će biti naš trener do kraja sezone. Razumem da je sve ovo bilo vrlo teško i emotivno za njega. On je bio igrač, sada je trener Barselone, zato sve doživljava na poseban način. Njemu je Barsa više od kluba“, podvukao je Levandovski.


tagovi

Robert LevandovskiBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara