Vlahović (©Reuters)
Vlahović (©Reuters)

Liga Evrope: Vlahović provukao Juventus kroz Nemačku, Slotova mašina rastavila u delove nekad moćni Šahtjor (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 20:48

Mančester golom Rašforda do pobede nad Betisom, Dmitrović sačuvao Sevilju u Turskoj

Čist minimalizam. Tako igra Juventus, uglavnom, ove sezone. Ali, bitno je da gura napred. Makar u Ligi Evrope, kad je već u domaćim okvirima za zelenim stolom izbačen iz borbe za titulu.

Prošla je Stara dama kroz Frajburg, teško da se može reći da se prošetala, ali kavaljer koji je doveo do cilja zove se Dušan Vlahović. Posle dosta vremena, a taman uoči okupljanja srpske reprezentacije, golgeter Juventusa je postigao gol i prekinuo post. Istina, upisao je pogodak sa penala, međutim, može da posluži kao zalog za bolje dane koji dolaze – 2:0.

Izabrane vesti

Pogodio je Vlahović i pre penala mrežu Frajburga, međutim, VAR je poništio taj gol i vratio meč na početak. Da se Juventus ne namuči u revanšu osmine finala Lige Evrope pobrinuo se i Manuel Gulde, koji je dobio crveni karton u 44. minutu, ostavio svoj tim sa čovekom manje na terenu, a Vlahović je potom pogodio iz penala i stavio tačku na svaku neizvesnost. Pogotovo što je italijanski klub doneo minimalnu prednost (1:0) iz Torina.

Izgurao je Vlahović do 70. minuta, a onda je zajedno sa Filipom Kostićem izašao iz igre. Bilo je jasno da je posao završen, da će srpski tandem biti potrebniji Alegriju za nedeljni veliki derbi sa Interom u Milanu.

Kjeza je u 95. minutu duplirao prednost crno-belih, čisto da prolaz dalje izgleda ubedljivije.

Najofanzivniji trener na svetu Arne Slot još jednom je raspametio fudbalsku Evropu. Bio je nekada Šahtjor mašina za mlevenje mesa i tačno je da je zbog rata ostao bez stranaca, ali ovakvo stradanje kakvo je doživeo od Fajenorda u Roterdamu se ne pamti – 7:1.

Finalista Lige konferencije iz prošle sezone stigao je u grandioznom stilu do četvrtfinala Lige Evrope. Fajenord je i u prvom meču zgazio Šahtjor, kojeg je milovala sreća, pa je bilo samo 1:1, ali sve što je propustio u Poljskoj, holandski tim je naplatio večeras u svojoj kući.

Već posle prvog poluvremena bilo je sve rešeno, crveno-beli su vodili 3:0, a do kraja su se poigravali sa nemoćnim Ukrajincima, do jedne od najvećih pobeda u istoriji kluba kada je Evropa u pitanju.

Po imenima gledano, Fajenord sigurno nije među najjačim klubovima Lige Evrope, ali gledajući kako igra tim Arnea Slota, niko, ali baš niko neće na žrebu poželeti da ga izvuče za rivala u narendoj rundi takmičenja.

Mančester junajted je imao velikih 4:1 iz prve utakmice protiv Betisa, tako da se nikakva drama u Sevilji nije očekivala. Jedno stradanje Crvenih đavola za ovu sezonu, protiv Liverpula u prvenstvu, bilo je dovoljno Eriku ten Hagu i njegovim pulenima. Kroz Španiju su prošli netaknuti, upisaviši još jedan trijumf – 1:0.

Zanimljivo je da je Markus Rašford samo koji minut pre gola poslao loptu na tribine. A, onda je u inat sebi i drugima postigao spektakularni gol, koji je potpuno izbio Betisu svaku veru da može da napravi senzaciju.

Sevilja je preživela Istanbul. U velikoj meri zahvaljujući Marku Dmitroviću. Bila je to gotovo “viktorija” tokom svih 90 minuta. Španci su jedva prelazili centar, imali tek dva šuta na gol, ali Fenerbahče nije mogao više od jednog gola, koji mu je nedovoljan za prolaz – 1:0 (prvi meč 0:2).

Dmitrović je bukvalno preživeo gostovanje, jer je tokom drugog poluvremena pogođen s tribina u glavu, pa je sa flasterima preko temena branio do kraja meča, a sudija je produžio susret za celih devet minuta. Ni to, ipak, nije pomoglo Fenerbahčeu, bio je srpski golman siguran ispred svoje mreže, odbranio dva opasna udarca Turaka i provukao Sevilju do naredne runde.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Betis - Mančester 0:1 (0:0), prvi meč 1:4

/Rašford 56/

Fenerbahče - Sevilja 1:0 (1:0), prvi meč 0:2

/Valensija 41p/

Fajenord - Šahtjor 7:1 (3:0), prvi meč 1:1

/Himenez 9, Kokču 24, 38p, Idrisi 49, 60, Džahanbakš 64, Danilo 67 - Kelsi 87/

Frajburg - Juventus 0:2 (0:1), prvi meč 0:1

/Vlahović 45p, Kijeza 90/

21.00: (1,35) Arsenal (5,50) Sporting L. (9,50), prvi meč: 2:2

21.00: (4,60) Ferencvaroš (3,70) Leverkuzen (1,85), prvi meč: 0:2

21.00: (2,10) Sosijedad (3,25) Roma (4,10), prvi meč: 0:2

21.00: (3,35) Union Sent Žiloaz (3,20) Union Berlin (2,40), prvi meč: 3:3

***kvote su podložne promenama

 

 


tagovi

SeviljaMarko DmitrovićMančester JunajtedFajenordLiga EvropeŠahtjor DonjeckJuventusDušan VlahovićFilip Kostić

Obaveštavaj me

Juventus
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara