Tumbasević (© Star sport)
Tumbasević (© Star sport)

Lučani su groblje favorita: TSC prvi put zakazao od Partizana, crno-beli mogu na prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.09.23. | 21:13

Janko Tumbasević u nadoknadi za bod Mladosti

Stadion u Lučanima možda estetski nije u rangu poznatijih klubova, ali je za favorite groblje! Nije na njemu slavila Vojvodina, nije ni ambiciozni Novi Pazar, a nije ni viceprvak države. Iako je maltene uračunao tri boda i delovalo je da neće ispustiti poziciju na vrhu tabele, TSC je doživeo sudbinu timova koji su došli sa ogromnim planovima u Dragačevo, a vratili se pokunjeni. Sve zato što je Mladost pokazala još jednom da nikad ne odustaje, pa je izjednačenjem u nadoknadi „pozvala“ Partizan da preuzme vrh.

Na njemu će posle završnog meča subotnjeg programa desetog kola Mozzart Bet Superlige prenoćiti tim Žarka Lazetića, ali ako Partizan u nedelju u Kruševcu savlada Napredak crno-beli tim bi postao lider – 1:1.

Izabrane vesti

Ovakav ishod posledica je utiska da je Mladost „reprizirala“ meč pod Bagdalom kad je dugo bila u podređenom položaju, a onda pogotkom Aleksandra Varjačića slavila, da bi se desni bek na ovom meču pojavio u ulozi asistenta, nabacio loptu iz kornera u drugom minutu nadoknade, a vremešni Janko Tumbasević kao da ima federe umesto krampona, odrazio se iznad odbrane gostiju i pogodio izjednačenje. Čak je agilni Varjaćić, jedan od najboljih bekova takmičenja, mogao u preostalom vremenu da kreira preokret, ali je i ovako Mladost zadovoljnija. Na kraju krajeva, sad se već može konstatovati da je vođena trenerskom rukom Igora Savića najprijatnije iznenađenje sezone, poravnata sa Čukaričkim i možda bi mogla da razmišlja o Evropi.

Teško da je (samo) o njoj mislio TSC, iako ga posle ovog meča čeka duel sa Olimpijakosom, međutim, prerano je pomislio da je završio posao, iako je organizaciono i stilski ostavio bolji utisak 92 minuta. Samo što tad nije bio kraj. Da jeste, u junaka meča bio izrastao Miloš Pantović, ofanzivac na čijem dolasku je Lazetić insitirao između dva prvenstva, na čija pleća se srušila lavina kritika zbog promašene šanse protiv Brage u Portugalu, ali koji je posle toga nagovestio da postaje jedan od oslonaca ekipe. Sposoban je Pantović da zapreti na različlite načine, te iako je njegov osnovni kvalitet igra na travi, u 28. minutu je sačekao centaršut najboljeg igrača lige prošle sezone, Saše Jovanovića, demonstrirao visinu u skoku, savladao Sašu Stamenkovića i doneo TSC-u prednost. Posle vatrometnog remija u Bačkoj Topoli sa Partizanom na premijeri šampionata, ovaj tim je bio blizu da naređao sedam pobeda i sigurno ostane na vrhu tabele, ali posle kapitulacije Nikole Simića na strani to je neizvesno.

Pantović jeste nagovestio slavlje, TSC demonstrirao čvrstinu na sredini terena zahvaljujući rolama Milana Radina i Ifeta Đakovca, pretio preko raspoloženog Saše Jovanovića, oplemenio igru uticajem Petra Stanića i uglavnom izgledao stabilno. Ne i da odbrani taj prekid pred kraj.

U situacijama kad bi izgubio loptu ili bi se za nju izborili prekaljeni fudbaleri Igora Savića, Mladosti bi pretila. Mahom iz kontranapada, pokušavajući da koristi brzinske sposobnosti Sileua i Frajdeja, bilo je detalja kad je talentovani Marko Veličković mogao da napravi višak ili zaprete „stare kajle“ poput Janka Tumbasevića, ali domaćin nije bio u stanju dugo da stvori šansu iz kategorije sjajnih. Sve do završnice.

Izjednačenje je „najavio“ pokušajem glavom Aleksandar VarjačićSavić je uvođenjem mladog Uroša Sremčevića rešio zaoštri napad, a taj poziv fudbalerima da krenu napred isplatio se u nadokandi preko Tumbasevića.

MOZZARTBET SUPERLIGA, DESETO KOLO

MLADOST LUČANI - TSC 1:1 (0:1)

/Tumbasević 90+2 – Pantović 28/


Lučani

Gledalaca: oko 1.000

Sudija: Ivan Stamenković

Žuti kartoni: Tomić, Ćirković (Mladost), Ćirković (TSC)

Mladost Lučani (5-3-2): Stamenković 7 – Varjačić 7, Ćirković 6, Milošević 6,5, Joksimović 6, Leković 6 (od 70. Udovičić 6,5) – Tomić 6,5, Tumbasević 7, Veličković 6,5 (od 90+4. F. Žunić - ) – Silue 6, Frajdej 5,5 (od 70. Sremčević -).

TSC (4-3-3): Simić 6,5 – Cvetković 6,5, Antonić 6, Stojić 5,5, Ćalušić 6, Petrović 6 – Đakovac 6,5, Radin 6,5 (od 85. Kuveljić -), Jovanović 6, Stanić 6,5 (od 68. Ćirković 6,5) – Pantović 7.

Igrač utakmice: Janko Tumbasević (Mladost) 7.



MOZZART BET SUPERLIGA - 10. KOLO

Petak

Vojvodina - IMT 2:1 (1:1)

/Ivanović 12, 73 – M. Luković /

Subota

Spartak - Čukarički 0:3 (0:2)

/Adžić 13, Miladinović 25, Ivanović 76/

Crvena zvezda - Radnički Niš 1:0 (1:0)

/Ivanić 13/

Mladost Lučani - TSC 0:1 (0:1)

/Tumbasević 91 - Pantović 28/

Nedelja

16.00 (2.30) Radnik (3.20) Javor (3.30)

17.00 (6.75) Napredak (4.20) Partizan (1.50)

18.00 (2.40) Železničar Pančevo (3.30) Radnički 1923 (3.00)

Ponedeljak

19.00 (2.20) Voždovac (3.30) Novi Pazar (3.40)



tagovi

Miloš PantovićTSC Bačka TopolaJanko Tumbasević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara