Lukas Ernandez (©Reuters)
Lukas Ernandez (©Reuters)

Lukas Ernandez posle povrede umalo šokirao završetkom karijere

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.11.22. | 16:45

Takvo razmišljanje, ipak, nije dugo trajalo

Senku na ubedljivu pobedu Francuske portiv Australije (4:1) u prvom kolu Svetskog prvenstva bacila je povreda kolena Lukasa Ernandeza. Za levog beka svetskih prvaka Mundijal u Kataru je završen, a umalo da šokira i informacijom da u 27. godini završava karijeru.

Najskuplji fudbaler u istoriji Bajern Minhena i Bundeslige - 2019. plaćen Atletiko Madridu 80.000.000 evra - po pisanju Lekipa frustriran situacijom razmišljao je prestranku bavljenja fudbalom. Ne samo kada je u pitanju reprezentacija, već uopšte.

Izabrane vesti

Ipak, posle uspešno obavljene operacije, Ernandez je promenio mišljenje i okrenuo se pozitivnim razmišljanjima. Čak je u šali poručio saigračima iz nacionalnog tima da će konkurisati za mesto u ekipi kada stignu do finala.

Jasno je da levi bek Trikolora, ukoliko aktuelni svetski prvaci i stignu do odlučujućeg meča za odbranu trofeja, neće tako brzo na teren, ali je dobra vest da je depresivna faza brzo prošla. Bila bi zaista šteta da igrač njegovog kvaliteta prestane sa fudbalom tako rano (14. februara 2023. puni 27 godina).

Lukas Ernandez je dosad odigrao 33 utakmice za A reprezentaciju Francuske, s kojom je 2018. osvojio Mundijal, a 2021. Ligu nacija. Za Bajern je dosad sakupio 107 nastupa, a za Atletiko Madrid, u čijoj školi je i ponikao, 110.


tagovi

Lukas ErnandezBajern MinhenFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara