Ansu Fati (©Reuters)
Ansu Fati (©Reuters)

Mali nije prevara! Ansu Fati zapretio gaženjem Viljareala, neće Barsa nestati tek tako (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 22:48

Ubedljivih 4:0 na stadionu Kamp Nou

Očima punih suza gledali su u tišini navijači Barselone kako Luis Suarez rešeta u dresu Atletika. Bolelo je, sigurno je bolelo. Međutim, Ansu Fati im je uručio aspirin i mogućnost da lepo sanjaju, jer uprkos svim problemima koje je na stadionu Kamp Nou napravio omraženi predsednik Đozep Marija Bartomeu Barselona ipak ima moćan tim što je i demonstrirala s ubedljivih 4:0 protiv letos silnog ojačanog Viljareala.

Protiv Barse se pak Žuta podmornica ništa nije pitala. Delom je doduše i sama kriva za to, jer je odigrala užasnu utakmicu, toliko lošu da je samo na osnovu ovih 90 i kusur minuta teško i proceniti da li je Barselona toliko dobra ili je prosto imala previše lak zadatak na startu njene prvenstvene sezone.

Izabrane vesti

Ali jedna je bar stvar sasvim jasna: Ansu Fati nije prevara, već bez sumnje najtalentovaniji 17-godišnjak Evrope. Pet dana pre no što će proslaviti punoletstvo Fati je prvi meč u novoj sezoni krunisao sa dva gola i iznuđenim penalom. Time je ukupan golgeterski konto u Barsi podigao na dvocifren broj golova (10), a nigde u pet najjačih liga Evrope nećete naći mlađeg igrača kome je to pošlo za rukom.

Pride, impresivna je lakoća sa kojom momak rođen u Gvineji Bisao postiže golove. Prvo je odličnu povratnu Đordija Albe iz prve zakucao iza leđa Serhija Asenha, potom pravovremen pas Felipea Kutinja  - to kako su njemu gosti dozvoli da pretrči 60 metara najslikovitije govori o tome koliko su tragično loši bili večeras – hladnokrvno pretvorio u prednost od 2:0. Da bi već u 35. minutu na nozi osetio udarac Mariaj Gaspara i mada sa malim zakašnjenjem ipak “iskusno“ pao dozvolivši tako Lionelu Mesiju da sa penala postigne i treći gol za Barselonu.

Još kada je na centaršut Mesija u 45. minutu – a imao Argentinac tada sve vreme sveta, pa još toliko – Pau Tores nespretno loptu sproveo u sopstvenu mrežu i time verovatno upropastio sopstvene šanse da karijeru nastavi u Barseloni (pominjao se kao jedna od opcija za mesto štopera) kraj utakmice je i definitivno odsviran i pre no što je drugo poluvreme počelo.

Nastavak je bio formalnost, trošenje vremena, šansa da Ronald Kuman priliku da debituju ukaže i Pedriju, Trinkau i Miralemu Pjaniću. Sve njih je zasenio Fati, dosta solidan je – s obzirom na okolnosti povratka i višemesečnu ideju uprave kluba da ga proda – bio i Felipe Kutinjo, Mesi nije baš zapinjao mada se kod njega klasa vidi u svakom potezu, dok je Antoan Grizman odigrao ipak malo ispod nivoa ostalih kolega iz ofanzivne linije.

Bez obzira, ostaje utisak da čak i ovako okrnjenu Barselonu, onu koja je uspela da igrače plaćene 118.000.000 evra (Suarez, Arturo Vidal, Ivan Rakitić) proda za svega 1.500.000 uz neke sitne bonuse, da čak ni nju niko ne bi smeo tek tako da potceni. Jer Mesiju samo malo treba. Malo podrške. Malo ovakvog Fatija, još malo od Kutinja i Grizmana, pa i tog Trinkaa, Pjanića... I da u svlačionici bude malo manje predsednika Bartomeua.

PRIMERA – 3. KOLO

Subota

Alaves - Hetafe 0:0

Valensija - Ueska 1:1 (1:0)

/Vas 38 - Siovas 63/

Elče - Sosijedad 0:3 (0:0)

/Portu 55, Januzaj 77pen, Lopez 90+4/

Betis - Real Madrid 2:3 (2:1)

/Mandi 35, Karvaljo 37 - Valverde 14, Emerson 48ag, Ramos 82pen/

Nedelja

Osasuna – Levante 1:3 (1:1)

/Roberto Tores 38 – Melero 41, Marti 77, Morales 81/

Eibar – Bilbao 1:2 (1:1)

/Kike 48 – Unaj Lopez 40, 87/

Atletiko Madrid – Granada 6:1 (1:0)

/Kosta 9, Korea 47, Feliks 65, Ljorente 72, Suarez 86, 93 – Molina 87/

Kadiz – Sevilja 1:3 (0:0)

/Sančez 48 – De Jong 65, El Hadadi 90, Rakitić 94/

Valjadolid – Selta 1:1 (0:1)

/Gvardiola 66pen – Aspas 44/

Barselona – Viljareal 4:0 (4:0)

/Fati 15, 19, Mesi 35pen, Tores 45ag/



tagovi

Ansu Fati

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara