(©Starsport)
(©Starsport)

Markovića još peče prošla sezona: Imali smo pet bodova više od Zvezde, a u klubu niko nije pričao o tituli

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 13:19

„Bilo je mnogo negativne atmosfere oko nas i na kraju smo ispustili tu prednost“, kaže bivši napadač Partizana

Pet godina je Crvena zvezda prvak Srbije, za tih pet godina Partizan nikada nije bio bliži nego lani da je skine s trona.

Imali su crno-beli pet bodova više od večitog rivala, ali je u prolećnom delu prvenstva ispustio prednost. I taj kiks i dalje peče Lazara Markovića. Iako je letos otišao iz Humske u Tursku, potpisao za Gazijantep, još nije preboleo što prethodni šampionat nije završio osvajanjem titule prvaka Srbije.

Izabrane vesti

U intervjuu za SportKlub Marković kaže da je i kada je Partizan ima bodovnu prednost na tabeli, atmosfera u klubu bila neobjašnjivo loša.

Kao največi neuspeh u karijeri doživljavam to što nisam osvojio titulu sa Partizanom. U poslednjoj sezoni smo Imali pet bodova prednosti posle prvog dela šampionata. Nije mi bilo jasno da u tom momentu niko u klubu ne priča o osvajanju prvenstva. To nikada nisam doživeo. Svi su favorizovali Crvenu zvezdu, kao da ona ima prednost. Mnogo toga nije funkcionisalo u klubu. Bilo je mnogo negativne atmosfere oko nas i na kraju smo ispustili tu prednost. Sve to je uticalo da odlučim da odem. Nisam se pokajao, iako je to klub koji najviše volim. Vratio sam se u najboljim godinama sa željom da pomognem klubu. Da li sam bio od koristi, verovatno ne u meri u kojoj se očekivalo, ali da li je klub mene na adekvatan način ispoštovao? I posle svega jedino Partizanu nikad ne bih mogao reći ne“, rekao je Marković.

Objasnio je Lazar i kako se Partizanu desio slom na početku nove sezone.

„Krenuo bih od početka sezone i dolaska Ilije Stolice. On je dobar trener, ali je došao u vrlo delikatnom trenutku. Klub je bio organizaciono uzdrman, otišlo je mnogo igrača, nije imao adekvatan broj njih ni na pripremama, mnogo drugih problema. Partizan kao veliki klub ne trpi kada nema rezultata. Nasledio ga je Gordan Petrić koji poznaje klub, ima izuzetnu harizmu, ali i smirenost koja je bila ključna da malo popravi stvari. Podigao je ekipu, ima zaostatak u prvenstvu, tu je teško nadati se nečemu, ali verujem da mogu da naprave još neki dobar rezultat u Evropi. Sa Gordanom Petrićem sam u odličnim odnosima i želim mu svu sreću jer je sjajan čovek, a siguran sam da će dokazati i da je odličan stručnjak“.

Priznaje Marković da je tokom karijere, a predviđalo mu se da će ostvariti mnogo više nego što je uspeo, pravio neke pogrešne procene. Jedna od njih je prerani odlazak iz Benfike u Liverpul, gde mu je počeo pad u karijeri.

Mislim da je trebalo da ostanem još godinu dana u Benfiki, ali teško je Liverpulu reći ne. Kada pogledam sada, u tim godinama nije bio pravi momenat za odlazak u Englesku, ali kada te Liverpul zove, kad insistira da dođeš, kada trener zbog tebe pet puta dolazi u Lisabon i objašnjava ti gde te vidi u svojoj viziji, teško ti je da odbiješ. Neke druge okolnosti su uticale da ne budem na istom nivou kao u Portugalu. Igrao sam kao “wing back” (krilni bek) što mi ne odgovara. Sećam se utakmice sa Mančester Sitijem kada sam u odbrani čuvao stranu po kojoj su igrali Aguero i Kolarov. Da su se poklopile kockice verovatno bih i sada igrao Premijer ligu. Ne kajem se! Ponekad loše odluke su sastavni deo života“, priznaje Lazar Marković. 



tagovi

FK PartizanLazar MarkovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara