(©Reuters)
(©Reuters)

Marselinjo: To što sam video u Marselju je daleko od civilizovanog ponašanja u 2023. godini

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 11:29

„Fudbal je strast, ali moraju da postoje granice“, kaže bivši trener francuskog kluba

Mandat Marselinja Torala na klupi Marselja trajao je sedam utakmica. Kada je pukla revolucija u klubu koju su napravili navijači da bi oterali celu upravu, španski trener se solidarisao i takođe napustio „Velodrom“.

Mesec dana posle burnih događaja Marselinjo je u intervjuu za francuski L’Ekip rekao da je u Marselju doživeo stvari koje nigde nije video u životu.

Izabrane vesti

Proveo sam 20 godina kao trener, pre toga skor 20 kao igrač i to što sam video u Marselju nisam nigde drugo u životu. I ne verujem da ću opet videti. Stvari su se dešavale daleko od onog što bi trebalo da je civilizovana zemlja u 2023. godini. Fudbal je strast, ali neke granice bi morale da postoje“, pričao je Marselinjo.

Španski trener je ispričao šta se deašvalo tih ključnih dana.

„U ponedeljak sam trenirao normalno. Uveče me pozvao predsednik Pablo Longorija i rekao mi šta se desilo u klubu. On i ostali čelnici su dobili pretnje smrću i praktično su naterani da se povuku iz kluba. Longorija je bio tužan, iznenađen i u šoku što je dobio pretnje. To su stvari koje su neprihvatljive. I u fudbalu i u životu. To nije normalno ponašanje“.

Marselinjo je opisao i kako se on osećao.

„Bio sam vrlo ljut, razočaran. Uložili smo veliki entuzijazam u razvoj veoma atraktivnog projekta u velikom klubu. Mislili smo da je Marselj veliki klub u svakom smislu te reči, ali sve što se dešavalo pokazalo je da – nije. Neki ekstremni navijači, koji su se konstatno mešali u dešavanja sprečavaju ga da bude veliki klub“.

Nastavio je Španac u istom tonu.

„Moje kratko iskustvo tamo mi govori da je stvaranje velikog projekta u Marselju apsolutno nemoguće. Zato što tako velikim klubom manipuliše mala grupa ljudi. Ozbiljni klubovi imaju hijerarhiju od vrha do dna i svaki problem se na taj način rešava. Navijači su navijači, oni su neophodni, jer svojom strašću na terenu nose ekipu. Utakmice na „Velodromu“ su magične, drugačije od svega. Navijači bi trebalo da navijaju, treneri da vode ekipu, rukovodstvo da vodi klub, pa na kraju sezone da vidimo šta smo uradili. Ali, ne nakon dva meseca. A, Marselj umesto da napreduje kako klub, konstantno ide unazad“, zaključio je Marselinjo.


tagovi

MarseljMarselinjo Garsija Toral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara