©Star Sport
©Star Sport

Matić: Dosta toga smo gradili na Laziću, ali vraćaju se Ljajić, Šćepović i Sise

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.02.24. | 17:11

Trener Novog Pazara očekuje pobedu podno Bagdale, u 22. kolu Možart Bet Superlige

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novom Pazaru predstoji treći pokušaj za prvu pobedu u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige. Bod na debiju trenera Igora Matića protiv Železničara u Pančevu (2:2) i poraz kući od Crvene zvezde (0:3) prethodili su gostovanju kruševačkom Napretku u 22. kolu (nedelja, 16.30 – Arena Sport 3).

Matić smatra da je došlo vreme za radovanje. Mladi stručnjak je neke omladince pojačane golmanom Filipom Pajovićem, Lukom Čermeljom, Ebenezerom Ananom, Mihajlom Petkovićem, Stefanom Dimićem, Sejdubom Sumom i Nikolom Srećkovićem suprostavio lokalnom srpskoligašu Jošanici. U skraćenom vojevanju od 70 minuta slavio je superligaš (3:0), a mrežu mlađeg brata na Atletskom stadionu pogodili su Suma iz penala, Srećković i Petković.

"Ne volim da pričam je li prva ili druga ekipa. Cilj je bio da se momci sa manjom minutažom istrče, da imaju utakmicu u nogama. Plan je ispunjen. Postigli smo tri gola, to je važno", kaže Matić za Mozzart Sport.

Evropski kandidat sa obala Jošanice i Raške izgubio je trajno desnog beka Uroša Lazića, kojeg je Crvena zvezda posle već opevanog gostovanja na Gradskom stadionu ekspresno prekomandovala u Dinamo iz Čeških Buđejovica.

"Dosta toga smo gradili na Laziću, koji je i pre mog dolaska pružao kvalitetne partije. Dobro, ne samo na njemu, ali smo na toj poziciji ostali samo sa mladim Draganom Bojatom. Šta da radimo, tako je – kako je. Ruke su nam bile vezane u toj situaciji, momak je bio na pozajmici. Uroš je talentovano dete i fenomenalan igrač. Videćemo, možda pronađemo još neko rešenje. Ako si dobar i obučen igrač, u današnjem fudbalu možeš da pokriješ svaku poziciju".

Među putnicima za Kruševac neće biti ni požutelih Anana i Sume. Ima i dobrih stvari, poput povratka u trenažni proces Adema Ljajića i Marka Šćepovića, kao i činjenice da je kaznu zbog kartona odradio Abdulaj Sise. Šef struke Plavih nada se prvoj pobedi na sadašnjem radnom mestu.

"Nadamo se, verujemo u to. Polako nam se vraćaju povređeni i kažnjeni igači, mislim na Ljajića, Šćepovića i Sisea. Bez Sume smo i Anana zbog četiri žuta kartona. Dobro smo radili, pa verujem da ćemo da dođemo do bodova. Protivnik je kvalitetan. Dobili su poslednju utakmicu. Svaki meč je specifičan, a lakih nema. Uz veru, pozitivnu energiju i dobar stav, trebalo bi da možemo do željno iščekivane pobede".

Navijači Novog Pazara videće u nedelju podno Bagdale poznata lica na drugoj strani, počev od trenera Vladimira Gaćinovića i u Napretku standardnih Andrije Majdevca i Nikole Vukajlovića, pa do verovatnih aduta sa domaće klupe za rezerve Filipa Jovića, Dušana Stoiljkovića, Branislava Tomića, Slobodana Stanojlovića i Uroša Nenadovića.

"Dobra su ekipa, dobro vođena od iskusnog kolege Gaćinovića. On godinama vrhunski radi posao u našim klubovima. Bilo je tako u Spartaku, Novom Pazaru, a sada u Napretku. Lazar Zličić je klasa u vezi, tu su Uroš Ljubomirac i Majdevac, ali ne možete ništa bez tima. Kruševljani su kompaktni i organizovani, pre svega u defanzivnoj fazi i tranziciji po osvojenoj lopti. Zličić dolazi iz drugog plana, ima taj šut. Brzinom napadaju bokove. Krasi ih timski duh, ali mislim da smo i mi kvalitetni. U prethodna dva kola prikazali smo visok nivo fudbala. Možda nismo došli do rezultata, ali je statistika na našoj strani i parametri poput poseda, šuteva u okvir gola, dominacije na terenu. Verujem da će nas sada ispratiti i rezultat", optimista je Igor Matić.


tagovi

Igor Matić

Ostale vesti


Najviše komentara