Gaćinović u dresu Hofehhajma (© AFP)
Gaćinović u dresu Hofehhajma (© AFP)

Mijat Gaćinović neće u Štutgart: Ostajem u Atini, odluka da pređem u Hofenhajm bila je pogrešna

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 16:47

Srpski ofanzivac o ulozi koja mu najviše prija

Ništa od povratka Mijata Gaćinovića u Nemačku. Poželeo je Štutgart da dovede srpskog ofanzivca, svestan šta sve može da dobije od fudbalera koji se dokazao u Ajntrahtu, međutim, nekadašnji reprezentativac je rešen da ostane u Atini.

Kako zbog stava uprave AEK-a da traži 8.000.000 evra na ime obeštećenja, tako i zbog same Mijatove želje da se bori za titulu u konkurenciji Panatinakosa, Olimpijakosa i PAOK-a.

Izabrane vesti

Ostajem u Atini. Apsolutno moramo da osvojimo titulu“, u izjavi za nemačke medije obradovao je Gaćinović navijače žuto-crnih, a razočarao Štutgartove, pa kad je postalo jasno da neće među Švabe, rukovodstvo kluba sa Mercedes Benc arene reagovalo je dovođenjem Žila Dijaša iz Benfike i Genkija Haragučija iz Union Berlina. „Moja porodica i ja se ugodno osećamo u Atini, redovno igram, uživam i to mi je trenutno najvažnije“.

Razlog što su čelnici Štutgarta želeli nekadašnjeg člana Vojvodine su izdanja iz Ajntrahta, gde je pod palicom Adija Hitera i Nika Kovača demonstrirao najbolji fudbal u karijeri, a 2018. doprineo osvajanju Kupa Nemačke, tako što je u nadoknadi finala sa Bajernom postigao gol za konačnih 3:1.

Dve godine kasnije preselio se u Hofenhajm, što će, priznaje, biti velika greška.

Upravo tako. Odluka da napustim Frankfurt bila je emotivna i za mene teška, ali sam želeo da odem, u nameri da igram na drugačijoj poziciji. Izabrao sam Hofenhajm koji je u to vreme hteo da promeni stil, a ja da se pomerim na mesto levog krila. Onda je počela seozna, krenuli smo da igramo sa trojicom u odbrani, što meni nije odgovaralo. Zato mogu da kažem da odluka da potpišem za Hofenhajm nije bila dobra“.

Zanimljivo, počeci Gaćinovića u Bundesligi datiraju od 2015. godine kad je na klupi Ajntrahta sedeo Niko Kovač, koji ga je pomerio na poziciju zadnjeg veznog.

Biću iskren, to mi je predstavljalo najveći problem za vreme boravka u Nemačkoj. Uvek sam menjao pozicije, nisam bio konstantan na jednoj. Jednostavno, formacija sa trojicom štopera mi ne odgovara, pošto u tom slučaju ne mogu da se dokažem kao krilo. Mogu s vremena na vreme da odgovorim zahtevima na drugom mestu (zadnjeg veznog, op. au), ali sam zato odlučio da pređem u AEK. Sad sam na svojoj omiljenoj poziciji i sa boka ulazim unutra. U Srbiji sam se formirao kao levo krilo, a u Nemačkoj sam igrao kao osmica, desetka, čak i šestica. Zato sam imao problem da konstantno pružam dobre partije“, dodao je Mijat Gaćinović.


tagovi

Mijat GaćinovićTransferiZimski prelazni rok 2023AEKAEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara