Milan Gajić – golgeter! Leva strana, desna noga i dva komada za bod u gradskom derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 20:00

Spartak u 97. minutu se spasao poraza – 2:2

Ako se budu dodeljivala kakva odlikovanja u taboru moskovske Armije posle remija u gradskom derbiju protiv najvećeg rivala, ono najsjajnije zasijaće na epoletama Milana Gajića!

Srpski desni bek ili je to bar bio do skoro, postao je – golgeter! Nekadašnji zlatni orlić, bivši član Crvene zvezde, blistao je u duelu sa Spartakom i postigao oba gola, koja je trebalo da vrede tri boda, ali je Medina u 97. minutu doneo spas crveno-belima i pokvario blistavo veče Milana Gajića – 2:2.

Izabrane vesti

Sve kada se sabere sa utakmicama Kupa Rusije, to je pet golova za Gajića od početka sezone. Ni u jednoj nije bio ni izbliza tako efikasan. Ovo mu je, dakle, godina iz snova. I to iako ga je trener Fedotov prekomandovao da igra na levom boku. Pun pogodak. Kontroliše srpski fudbaler celu stranu, ubacuje se u napad i ulazi u sredinu, na kontra stranu, da može desnom da šutira. Igrao je tako Darko Lazović povremeno u Veroni ili Adam Marušić u Laciju. A, izgleda da Gajiću takva uloga savršeno leži.

Po običaju, tvrd je bio moskovski derbi, u kojem je Spartak više imao loptu u nogama, što je i logično, jer je morao u dva navrata da juri rezultat, dok je CSKA čekao kontre da bi ugrozio večitog rivala.

Armija je povela fenomenalnim Gajićevim golom. Kontra CSKA je završena pasom na ivicu šesnaesterca, gde je srpski bek iz prve gađao dalji ugao i savršeno pogodio.

Ipak, odgovor jednako lep stigao je u finišu prvog poluvremena. Ko drugi do Kvinsi Promes. Njemu su majstorski golovi drugo ime. A, šutnuo je kao da nije imao šta drugo, kao da mu je nestalo ideja. Nameštao se i onda odapeo strelu sa gotovo iste pozicije kao Gajić i smestio fudbal tamo gde legendarni Akinfejev nije mogao da dohvati.

Ali, nije to bilo sve što je srpski bek imao da kaže ove večeri. Igrao se 61. minut kada je Gajić ponovo pobegao rivalima, gotovo neopažen došao do ivice šesnaesterca. Lopta je stigla pravovremeno, a šut je bio odličan, usput je lopta zakačila igrača Spartaka taman dovoljno da se podigne do pod samu prečku – 1:2.

Do kraja utakmice CSKA se totalno zatvorio, Spartak je „kampovao“ na njegovoj polovini, ali gotovo bez ijedne ozbiljne šanse za izjednačenje sve do tog 97. minuta kada je Medina doneo spas domaćinu.

Igrali su i Saša Zdjelar, celu utakmicu za CSKA, kao i Srđan Babić, isto celu za Spartak.

A, bilo je još srpskih strelaca danas u Rusiji. Svoj premijerni gol postigao je Nikola Čumić u pobedi Rubina u gostima protiv Ahmata – 1:0.


RUSIJA 1 – 11. KOLO

Subota

Ural - Lokomotiva Moska 2:2 (1:1)

/Begić 12, Bicfalvi 53 – Dzjuba 5, Sulejmanov 90+6/

Soči - Zenit 0:2 (0:2)

/Klaudinjo 9pen, Kasijera 30/

Baltika - Orenburg 1:0 (1:0)

/Guzina 23/

Krasnodar - Rostov 3:2 (0:2)

/Spertsjan 50, Komličenko 80ag, Kordoba 90+5 - Glebov 23, Mohebi 41/

Nedelja

Nižnji Novgorod - Krilja Sovjetov 2:0 (1:0)

/Sevikan 13, Ze Turbo 90/

Dinamo Moskva - Fakel 0:0

Ahmat - Rubin 0:1 (0:1)

/Čumić 34/

Spartak Moskva - CSKA Moskva 2:2 (1:1)

/Promes 41, Medina 97 - Gajić 31, 61/



tagovi

CSKA MoskvaMilan GajićSaša ZdjelarSpartak MoskvaNikola ČumićRubin Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara