©Star Sport
©Star Sport

Miroslav Đukić kandidat za trenera Kolo Koloa

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.12.23. | 22:18

Srpski strateg ponuđen čilenskom velikanu

Licitacija za trenera slavnog čilenskog Kolo Koloa je u toku, a među brojnim kandidatima za upražnjenu poziciju je i srpski strateg Miroslav Đukić.

Kako javlja čileansko izdanje AS-a, posle odlaska Gustava Kinterosa ne prestaju da stižu ponude u kancelariju sportskog direktora Danijela Morona, od strane menadžera ili posrednika, a na jednom od njih našlo se i ime nekadašnjeg selektora Srbije i trenera Partizana.

Izabrane vesti

Miroslav Đukić nema klub još od 21. jula 2020. godine, kada se rastao sa Sportingom iz Hihona, tako da je ušao u četvrtu godinu bez angažmana, pa bi Kolo Kolo za njega mogao da bude povratak na veliku scenu. Do sada nije radio u Južnoj Americi, ali klub sa Munomentala David Areljano svakako predstavlja ozbiljan izazov.

Đukić je trenerski posao započeo kao selektor mlade reprezentacije Srbije, a prvi put u Partizanu bio je 2007. godine. Potom je bio selektor Orlova, doduše na pet utakmica, a onda je radio u Muskronu, Erkulesu, Valensiji, Kordobi, Al Šababu i ponovo Partizanu. U Hihonu se zadržao decembra 2019. do jula 2020. godine, a od tada je bez angažmana.

Kolo Kolo je 33 puta bio šampion Čilea, ali je prošlu sezonu okončao na trećem mestu tamošnje Primere, što je Gustava Kinterosa koštalo posla. Klub iz Santijaga traži novog trenera za sezonu koja kreće 16. februara 2024. godine, pa ostaje da se vidi da li će to biti upravo Miroslav Đukić.


tagovi

Miroslav ĐukićKolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara