Miroslav Đukić (Star sport)
Miroslav Đukić (Star sport)

Miroslavu Đukiću se ne ide u Moskvu: Hvala, ali sačekaću kraj sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 17:20

Srpski trener nije zainteresovan za nemoguću misiju

Malo, malo pa se srpski trener Miroslav Đukić pomene u ruskim medijima. Kao kandidat za klupu ovog ili onog kluba.

Iako nikada nije radio u Rusiji, Đukić uživa poverenje i ugled u tamošnjem fudbalu. Delom zbog traga koji su ostavili naš uspešni stručnjaci poput Marka Nikolića i Miodraga Božovića, delom i zbog ruske izolovanosti od većine fudbalske Evrope zbog rata u Ukrajini. Srpski stručnjaci su sada još više na ceni o čemu govore i mandati Slaviše Jokanovića u Dinamu i Vladimira Ivića na klupi Krasnodara.

Izabrane vesti

Pre nekoliko nedelja se Đukić u ruskim medijima pominjao kao kandidat za klupu Sočija a poslednjih dana ga dovode u vezu sa moskovskim Torpedom. Ipak, nekadašnjeg stratega Partizana ne mami da sedne na klupu poslednjeplasiranog tima Premijer lige.

Pratim ruski fudbal, uključujući i Torpedo. Ali ako stigne ponuda Torpeda, moraću da je obijem. Za svakog ozbiljnog trenera bi bilo ludački teško da preuzme toliko breme odgovornosti. Spasiti tim koji je 10 kola pre kraja sedam bodova od zone opstanka je nemoguća misija. Radije bih da sačekam kraj sezone i preuzmem klub u kojem bih započeo novi projekat“, rekao je Đukić ruskim medijima.

Torpedo iz Moskve je na poslednjem mestu Premijer lige sa samo 10 bodova iz 20 utakmica. Od zone baraža ga deli sedam, a od zone opstanka čak 10 bodova. Đukić je poslednji trenerski angažman bio u Spotingu iz Hihona čiju klupu je napustio u leto 2020. godine. Pre toga je u dva navrata vodio Partizana, a trenirao je još mladu i A selekciju Srbije, Muskron, Erkules, Valjadolid, Valensiju, Kordobu i Al Šabab.


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara