Aleksandar Mitrović u Staroj Pazovi (©Starsport)
Aleksandar Mitrović u Staroj Pazovi (©Starsport)

Mitrović pred Crnu Goru: Ceo život radiš za ovakve utakmice, one rađaju heroje

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 14:39

Srpski golgeter optimista pred verovatno odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo

Čeka se već 23 godine. I sutra bismo mogli konačno da saznamo da li je sazreo trenutak. Da srpski fudbaleri, prvi put još od 2000, zaigraju na smotri najboljih evropskih ekipa. Posle poraza od Mađarske u Budimpešti izbora nema. Srbija mora da u utorak od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” savlada Crnu Goru. I Aleksandar Mitrović je svestan toga.

Izabrane vesti

Kad god obučeš dres reprezentacije imaš obavezu da ostaviš celog sebe na terenu. Nije bitan protivnik, Crna Gora, Mađarska, Litvanija... Svaki igrač to može da vam kaže. Svi rade ceo život da budu deo tih velikih mečeva, želiš da ih igraš, ovakve utakmice rađaju heroje. Znamo da imamo obavezu, čast i privilegiju. Nadam se dobrom i pozitivnom rezultatu za nas”, rekao je Mitrović na konferenciji za novinare dan uoči utakmice.

Tvrdi, poraz od Mađarske od 1:2 neće uzdrmati ekipu, mada bi voleo da preslika jednu stvar sa tog meča. Publiku koju Mađari imaju, a srpski fudbaleri baš i ne.

Utakmica protiv Mađarske predstavlja ambijent u kojem bismo mi voleli da igramo, da 65.000 ljudi bodri ekipu maltene od zagrevanja do samog kraja. Ne znam kako će biti sutra. Nadamo se podršci navijača, ali koliko god da ih dođe, kao što selektor reče, znamo svoje obaveze”.

Eventualni izostanak podrške navijača, mada bi prema rečima portparola Milana Vukovića na tribinama trebalo da bude minimum 25.000 ljudi, nije dakle alibi, kao što izgovore Mitrović ne traži ni u umoru.

Svi u klubovima i ligama igramo utakmice na svaka tri dana. A kada ne igramo, treniramo. Nama je lepše da igramo na tri dana, nego da treniramo svih sedam, a-ha-ha. Volimo ovakve utakmice i živimo za njih. U prethodne tri-četiri utakmice smo ih pobeđivali, nadam se da će i sutra biti takav ishod”.

Na te tri Mitrović je postigao tri gola, na prvoj oba u pobedi Srbije. U prošloj, dvostruki strelac je bio Dušan Vlahović. Biće dakle šansi za srpske napadače?

Imao sam i sreću da postignem neke golove protiv njih, kasnije me je odmenio Duci. Spremaćemo se kao za svaku drugu utakmicu. Bili smo u ovakvim situacijama mnogo puta i privilegija je igrati ovako važnu utakmicu pred našim navijačima, na našem stadionu. Da je neko pred početak ponudio ovakakv scenario, prihvatili bismo ga sigurno. Da rešavamo protiv Crne Gore i Bugarske”, završio je Mitrović.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara