Krstajić (© Reuters)
Krstajić (© Reuters)

Mladen Krstajić: Podmlađivanje Srbije počelo pod mojim vođstvom, formirao sam 80 odsto ovog tima

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 11:34

„Koliko je dobro, toliko je loše što poznajem srpske fudbalere“, kaže selektor Bugarske

Preporodio je Dragan Stojković reprezentaciju Srbije, napravio od nje tim koji se autoritativno plasirao na Mundijal, podigao samopouzdanje igračima, ulio veru naciji da će se plasirati i na Prvenstvo Evrope 2024. u Nemačkoj, a isto to, samo u susedstvu želi da napravi i Mladen Krstajić.

Novi selektor Bugarske ohrabren je početnim dvema utakmicama (Gibraltar 5:1, Makedonija 1:0) i nada se da bi, kad na programu budu kvalifikacioni mečevi, njegovi izabranici mogli da porastu. Priliku da vidi dokle imaće i u grupi sa Orlovima, koje je predvodio do pre dve godine.

Izabrane vesti

Srećan sam što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju. Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider po šeširu, igra dobar fudbal, ali Srbija je favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim, verujem da će momci dati maksimum. Nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu“, podseća Krstajić.

Njegova selekcija će tokom novembra igrati kontrolne mečeve sa Kiprom i Luksemburgom, a kvalifikacije za EP počinju 24. marta u Podgorici.

Gradimo tim koji će igrati narednih deset godina. Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje“.

Nešto slično bivši trener TSC-a i Makabija iz Tel Aviva želi da ostvari u Sofiji.

Takav način rada sam nametnuo i u Bugarskoj, gde sam zamenio deset starih igrača. Uneli smo svežu krv, nešto što je Piksi nastavio u Srbiji. Koliko je dobro, toliko je loše što poznajem srpske fudbalere. Znam njihovu klasu“, dodao je Mladen Krstajić.


tagovi

Mladen Krstajićreprezentacija Bugarskekvalifikacije za EPEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara