Uroš Ljubomirac i Kristijan Belić (©MN Press)
Uroš Ljubomirac i Kristijan Belić (©MN Press)

Mladost i dalje veruje u iskustvo - stigao Ljubomirac

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 16:21

Lučanci se pojačali iz redova Napretka

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Dojučerašnji kapiten Napretka, Uroš Ljubomirac (34), prva je letnja akvizicija Mladosti iz Lučana. Doduše, nije iskusni vezista predvodio sastav Kruševljana kroz plej-of Mozzart Bet Superlige, jer je bio jedan od šestorice precrtanih pod Bagdalom, te je bilo već pre mesec dana jasno da napušta klub.

Izabrane vesti

U Kruševcu će ostati upisan kao vođa jedne od "plej-of generacija".

Krilni napadač vraća se u klub u kojem je beležio neke od prvih fudbalskih koraka, pošto je od 2009. do 2012. nosio dres tima iz Lučana, sa jednogodišnjom pozajmicom u Slogi iz Požege. Posle beogradske Lokomotive, Javora, Inđije, IMT-a, Dinama iz Vranja i Zemuna, Ljubomirac je prvi put krenuo u pečalbu i to na Maltu. Stigao je leta 2017. u Balzan i u tom klubu proveo šest sezona, postigao 26 golova i osvojio trofej Kupa Malte.

Kada je Dušan Đorđević pre dve sezone stigao pod Bagdalu, želeo je u svojim redovima iskusnog fudbalera, koji je za samo jednu godinu pobrao simpatije u Kruševcu i poneo kapitensku traku. Sa njom na ruci vodio je Napredak do plej-ofa, bio je prošle takmičarske godine jedan od najzaslužnijih za visok plasman Čarapana, a u statistiku je upisao dva gola i četiri asistencije. U Lazarevom gradu je krenuo od pozicije desnog krila, na kojoj je najviše vremena i proveo kroz karijeru, ali se u timu kraj Rasine našao i zadržao u samoj sredini terena.

Danas je Uroš Ljubomirac i zvanično postao prvo pojačanje Mladosti u ovom prelaznom roku, a ugovor je potpisan na godinu dana. 


tagovi

Uroš LjubomiracNapredak KruševacMozzart Bet SuperligaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara