Mladost ponovo ukočila Vošu: Traore briljirao, pa pogrešio!

Vreme čitanja: 5min | pet. 17.02.23. | 18:10

Remi Mladsoti i Vojvodine na otvaranju 22.kola Mozzart Bet Superlige – 1:1

Uhvatila je zalet Voša na premijeri osvajanjem boda na “Marakani”, potom pregazila Kolubaru u Novom Sadu (3:0), ali se ispostavilo još jednom da je Mladost iz Lučana tvrd orah za izabranike Milana Rastavca, koji i po drugi put ove sezone moraju da zadovolje samo bodom protiv Lučanaca. Ovog puta u gostima u premijernom meču 22. kola Mozzart Bet Superlige Novosađani su stigli samo do remija nakon što se susret završio identičnim rezultatom kao i jesenas na “Karađorđu “– 1:1 (0:1).

Svesni su bili Novosađani da više nemaju pravo na kikseve kojim su bili skloni tokom jeseni, ukoliko žele da na kraju dođu do treće pozicije i grupne faze u Evropi, ali danas opet nisu smogli snage da dotuku rivala na vreme, pa je Mladost desetak minuta pre kraja uspela da anulira minimalnu prednost Lala i dođe do veoma važnog boda.

Izabrane vesti

O nedovoljno kvalitetnoj igri Vojvodine govori i podatak da su u toku 90 minuta (uprkos brojnim dobrim šansama) samo jednom gađali u okvir protivničkog gola, kada su zapravo i zatresli mrežu.

Dobio je Mamadu Traore u ovoj polusezoni poverenje Milana Rastavca da u tandemu s Vitasom gospodari poslednjom linijom Lala, a današnjom partijom je apsolutno opravdao očekivanja. Osim što je obavio odličan primarni posao u defanzivi, režirao je i vođstvo ekipe.

Igrao se 34. minut igre kada se štoperski tandem Novosađana Vitas – Traore našao u ulozi napadača, nakon što su posle kornera ostali u završnoj trećini terena. Vitas je glavom prebacio odbranu domaćeg tima, Traore to još bolje ispratio i volejom smestio loptu u gol za svoj prvenac u dresu Stare dame. Reprezentativac Malija samo koji minut kasnije sprečio je stoodstotnu šansu domaćih za izjednačenje, nakon što je u poslednjem momentu izblokirao Mirića, pa su Novosađani otišli s prednošću na odmor. Ofanzivniji pristup Mladosti urodio je plodom u 78. Minutu kada je Mirić doneo poravnaje. Najpre je odlično gađao iz slobodnog udarca Jojić, Carević je odbranio, ali je lopta pala pred gol odakle je Mirić smestio u nebranjenu mrežu.

To je momenat koji će baciti senku na dobru partiju Traorea, budući da je taj Slobodan udarac dosuđen nakon što ga je pogodila lopta u ruku.

Od početka su i jedni i drugi poprilično otvoreno ušli u utakmicu i želeli do vođstva. Nagovestilo je to otvoren meč. Napadačka igra, po izuzetno lepom vremenu, obeležila je obe ekipe tokom celog prvog poluvremena, a o tome svedoči i veliki broj kornera, ukupno čak 13 udaraca iz ugla za prvih 45 minuta.

Mladost je pokušavala često da probija po levoj strani, a iz takve šanse su imali i najbolju priliku na meču sve do vodećeg gola Novosađana. Sredinom prvog dela igre Udovičić je poslao oštru loptu na peterac, Jojić pobegao odbrani, ali onda lansirao loptu iznad prečke (mada bi VAR proveravao tu situaciju zbog mogućeg ofsajda).

Mučili su se mnogo ofanzivci Vojvodine tokom prvog dela igre, nisu uspevali da izigraju dobro postlavljenu odbranu domaćeg tima, niti su valjano završavali nekoliko dobrih kontranapada. Dve izgledne šanse propustio je Baraj, najpre kada je ostao sam kao duh na nekih deset metara, veoma je loše zahvatio loptu glavom, a potom je iz opasne zone gađao dalji ugao, a lopta je zamalo prozujala pored stative.

Nisu se baš dobro u završnoj trećini terena snalazio napadački arsenal gostujuće ekipe, pa su pomalo apsurdno vođstvo režirali štoperi, koji su se našli u ulozi napadača. Ostala je poslednja linija Lala na nekih dvadeset metara od protivničkog gola nakon kornera, Malbašić je prebacio loptu do Vitasa, koji glavom bukvalno lobovao odbranu Lučanaca da bi se za sjajnu završnicu pobrinuo drugi štoper Traore, koji je volejom smestio loptu uz samu stativu Samčovićevog gola i došao do prvog gola u dresu Stare dame.

Taj pogodak naterao je izabranike Dragiše Žunića na još ofanzivniji pristup, ali je kiks Vitasa popravio sjajni Traore, koji je u poslednjem minutu izblokirao udarac Mirića. Potom je i Carević zaustavio dobar pokušaj Žunića, pa su gosti otišli s minimalnom prednošću na odmor.

Nastavili su u sličnom ritmu i u drugom poluvremenu domaći, u želji da što pre stignu do poravnanja, ali ih je to koštalo kontranapada posle kojeg ih je spasio VAR, nakon što je zbog milimetarskog ofsajda poništen pogodak Veljku Simiću. Bila je to izuzetno lepa kontra Lala, Čumić je pravovremeno uposlio Simića, koji je rutinski pogodio, ali je nakon nekoliko minuta provere ustanovljeno da je ipak reč o nedozvoljenoj poziciji.

Morao je Žunić da osveži redove svog tima, pa je u vatru poslao debitante Adamovića i Silađija, koji je nakon prvog kontakta s loptom našao u dobroj situaciji, ali je loptu koju je poslao u praznu mrežu zaustavio Lazarević.

Kako je vreme odmicalo tako je Mladost sve više napadala, znali su da nemaju šta da čekaju, a Voša je čekala priliku iz tranzicije, ali odličnu šansu nije realizovao Čumić, koji je posle dobrog dodavanja Baraja u trku loptu priosledio pored stative.

A onda je, kao to i biva u fudbalu, usledial kazna za propuštene prilike, pa je desetak minuta pre kraja Mirić doneo poravnanje. Bila je ovo fantastična partija za Traorea, ali je nakon igranja rukom na ivici šesnaesterca dosuđen slobodan udarac: Jojić je odlično gađao uz stativu, Carević intervenisao, ali lopta je pala na tri metra odakle je u praznu mrežu smestio Mirić.

Opet je Voša imala sjajnu akciju posle kontranapda, ali na kraju je Simić loše šutirao, pa je ostalo bez promene rezultata. Više je u finišu trijumf želela Vojvodina, ali domaći su odoleli napadima, pa je meč završen bez pobednika.

 

 MLADOST LUČANI – VOJVODINA – 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Stadion: Radoš Milovanović u Lučanima

Gledalaca: 200

Sudija: Milan Mitić

 MLADOST LUČANI (4-2-3-1): Samčović 6,5 – Ćirković 6, Maksimović 6, Žunić 6 (od 85. Vesnić), Leković 6 – Baha 5,5, Marčić 5 (od 60. Adamović 6) – Jojić 6,5, Radivojević 5,5 (od 87. Stanojević), Udovičić 5,5 (od 60. Silađi 6) – Mirić 6,5

 VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Lazarević 5,5, Vitas 6,5, Traore 7, Đorđević 5,5 – Topić 6, Zukić 6 (od 84. Milosavljević) – Baraj 6, V.Simić 6 (od 84. Milošević), Čumić 6 – Malbašić 6 (od 90. N.Nikolić).

Igrač utakmice: Traore

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

petak

Mladost - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Kolubara - Voždovac u toku

subota

13.00: (1.88) Radnički Niš (3.40) Radnik (4.40) (TV Arena Sport 10)

15.00: (1.25) Crvena zvezda (6.50) Čukarički (10.0) (TV Arena Sport P1)

17.00: (2.55) Napredak (3.15) Novi Pazar (2.90) (TV Arena Sport 10)

nedelja

13.00: (2.05) Radnički 1932 (3.30) Javor (3.80) (TV Arena Sport 3)

15.00: (4.10) Mladost GAT (3.40) TSC (1.95) (TV Arena Sport 4)

17.00: (8.00) Spartak (4.50) Partizan (1.42) (TV Arena Sport P1)

***kvote su podložne promenama


 


tagovi

Milan Rastavacveljko simićMladost LučaniAlan Traore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara