Luis Suarez (©AFP)
Luis Suarez (©AFP)

Montevideo eksplodirao zbog Suarezovog prvenca, na kraju ispustio penal za drugi gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.08.22. | 03:15

Prekaljeni golgeter upisao se u listu strelaca u sigurnoj pobedi

Nije dugo čekao Nasional na povratnički prvenac Luisa Suareza. Posle neuspelog pokušaja u porazu od Atletiko Gojainensea u Kopa Sudamerikana, Pistolero je uspeo u ubedljivoj i sigurnoj pobedi nad Rentistasom, a da je ostao malo pribraniji mogao je da zabeleži i drugi pogodak - 3:0 (2:0).

Nasional je uspeo brzo da zaboravi na poraze od Maldonada na startu prvenstva i Gojainensea, a Suarez je podsetio navijače u Montevideu koliko može da bude ubojit kada mu se ostavi i milimetarski prostor.

Izabrane vesti

Pistolero je utakmicu počeo sa klupe, ali je već na poluvremenu zamenio Franka Fagundeza, u momentu kada je Nasional već imao 2:0 u rukama posle ranog hica Hozea Luisa Rodrigeza i realizacije Ignasija Ramireza pred petnaestominutni odmor.

Domaćin jeste imao sigurno vođstvo, ali je i u nastavku jurišao ka golu Rentistasa i bilo je samo pitanje kada će i ko da zatrese mrežu. Uradio je to Suarez u 59. minutu posle dobrog centaršuta Brajana Okampa iz kornera sa leve strane i iskusnog trzaja glavom. Interesantno, svoj poslednji gol tokom prvog boravka u Nasionalu postigao je upravo protiv Rentistasa. Bilo je to krajem aprila 2006. godine. Dakle, pre više od 16 godina, u pobedi rezultatom 3:1.

Mogao je Suarez do kraja i dodatno da uveća pobedu, ali mu je u 82. minutu golman Lukas Mačado odbranio jedanaesterac nakon što je Fabricio Buskaco igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Suarez je svakako na 13 recki u dresu Nasionala.



tagovi

Luis SuarezNasionalUrugvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara