Luis Suarez (Reuters)
Luis Suarez (Reuters)

Možda je rival četvrtoligaš, ali Luis Suarez je i dalje majstor (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 02:27

Atraktivna asistencija Urugvajca otvorila Gremiju put do pobede u Kupu Brazila

Luis Suarez je jedan od nekolicine fudbalera u poslednjih desetak, 15 godina za koje možemo da kažemo da su bili najbliži nivou Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, iako je ovaj dvojac kategorija za sebe. Gazi Urugvajac 37. godinu života, ali ne namerava da okači kopačke o klin i svaku priliku na terenu koristi da pokaže da je i dalje majstor fudbala.

Da će biti veliko pojačanje Gremija sa kojim je potpisao ugovor do 31. decembra 2023. godine Suarez je pokazao već na prvih sedam utakmica u šampionatu Gaušo sa pet pogodaka i tri asistencije. A dok 15. aprila ne počne Brazileirao u koji se Gremio ekspreno vratio posle godinu dana u Seriji B, Suarez se zagreva i u Kupu Brazila. Večeras protiv četvrtoligaša Kampinensea nije bio strelac, ali je izveo majstoriju koja je njegovom timu pomogla da ostvari pobedu - 0:2.

Izabrane vesti

Ostavio je Urugvajac u 27. minutu idealnu loptu petom za Franka Kristalda i velikan iz Porto Alegrea poveo je sa 1:0. Potpuno su gosti kontrolisali dešavanja na terenu na stadionu Mano Garinča i u završnici meča, golom Fereire dokusurili niželigaša.

Naglasio je defanzivac Gremija Bruno Alveš kako njegov tim ove sezone ima velika očekivanja i ciljeve u Kupu Brazila i u skladu sa tim prva runda je rutinski arhivirana. U narednoj će se Trikolori suočiti sa još jednim četvrtoligašem Ferovijarijom.

Gremio je drugi najtrofejniji klub u Kupu Brazila sa pet pehara, jednim manje od Kruzeira. Poslednji je osvojio 2016. godine baš sa aktuelnim trenerom Renatom Portalupijem.

KUP BRAZILA – 1/64

Sreda

Nova Iguasu – Vitorija 2:0 (0:0)

Tuna Luso – CSA 0:1 (0:1)

ASA – Gojas 1:1 (1:1)

Alagoinas – Atletiko GO 0:0

Baija Feira – Bragantino 1:1 (1:0)

Koridno – Pelotras 0:2 (0:2)

Tuntum – ABC 0:5 (0:2)

Atletik Klub - Brazilense (u toku)

Kamboriju - Manaus 1:0 (1:0)

Kampinense - Gremio 0:2 (0:2)

Parnahiba - Botafogo SP 0:0

Rondopolis - CRB 0:1 (0:0)

Sao Bernardo - Nautiko 0:1 (0:1)

Četvrtak

Operario MS - Operario PR (u toku)

Solimoes - Ituano (u toku)

Kaldense - Seara (u toku)

Žakuipense - Baija (u toku)

Retro Pe - Avai (u toku)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaGremioLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara