Reprezentativci Srbije (© AFP)
Reprezentativci Srbije (© AFP)

Mundijal za nas tek počinje

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 17:24

Poruka je selektora Stojkovića

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Dohe)

Brazil je prošao, poraz ne upisan u tabeli, ali za reprezentaciju Srbije Mundijal – tek počinje. Takva je poruka selektora Dragana Stojkovića uoči „biti il’ ne biti“ utakmice sa Kamerunom (ponedeljak, 11 časova).

Izabrane vesti

Jasno je svima da je to meč koji Orlovi moraju da dobiju da bi ostali u igri za drugi krug, a Stojković najavljuje onakvu Srbiju kakvu smo navikli da gledamo pod njegovom palicom, jer je osnovni uslov da bi se to desilo ispunjen – igrači su spremni.

Poraz od Brazila nije poremetio atmosferu u timu, već se Orlovi kao zapete puške spremaju da se zalete na Kamerun.

„Mi smo i ranije znali da će prva utakmica sa Brazilom biti jako teška, pogotovo što smo imali personalne probleme sa nekim važnim igračima za nas. Tako da je za Srbiju ovo početak Mundijala. Znamo da su Švajcarska i Kamerun ekipe sa kojima ćemo se boriti za prolaz dalje“, poručuje Stojković.

Reakcija na terenu na prošli meč će se tek sutra videti, ali ako je suditi po treninzima između dve utakmice, selektor očekuje da njegovi puleni zablistaju kao što su umeli u prethodnih godinu i po.

Dobro smo radili ovih dana, igrači su motivisani, usredsređeni na ono što nas čeka. Ovakve utakmice smo već igrali, nema potrebe objašnjavati šta nas čeka, ali da bismo pobedili moramo da postignemo gol više od protivnika. Nadam se da ćemo biti kadri da odigramo dobru utakmicu, očekujem da Srbija bude na nivou na kojem želim da je vidim. Jedna utakmica ne može ništa da poremeti, izgubiti od Brazila nije sramota. Treba biti pozitivan, što mi i jesmo, gledamo samo napred. I dobro što je Brazil prošao, ovo su sad ekipe koje nas čekaju sa kojima ćemo se licem u lice sresti i probati da pored njih dođemo do drugog mesta u grupi“.

Prostora za kalkulacije nema, Piksi je najavio da će na teren poslati najbolje što ima.

Biće promena u timu u odnosu na Brazil. Izaćićemo sa najjačim tim, to je odlučeno. To je moj stil, a prvi put nisam to mogao da uradim pred prvi meč. Vladala je strahovita konfuzija, verovatno ću jednog dana objašnjavati moje stanje. To je iskustvo više. Sećate se da sam pred put u Bahrein govorio da „nije kome je rečeno, nego kome je suđeno“, e to se odnosilo upravo na to: da nisam mogao da pošaljem na teren one koje sam želeo“.

Sa respektom je Piksi govorio o sutrašnjem rivalu, koji je namučio Švajcarsku u prvom kolu, ali je ostao bez bodova (0:1).

Kamerun je vrlo snažna ekipa, može da napravi probleme bilo kome. Gledao sam meč protiv Švajcarske, bila je otvorena utakmica, gde je jedan gol odlučio, a moglo je da ode i na drugu stranu. Kamerun je ekipa koja ima nekoliko vrhunskih igrača, ekipa koja u kontri može mnogo problema da napravi svima. Moraćemo da budemo jako oprezni sutra, da ne dolazimo u situaciju da na velikom prostoru moramo da trčimo, jer od Motinga, Ekambija, možete da imate mnogo problema“.

Zanimljiv je podatak da Kamerun od 1990. godine i trijumfa nad Rumunijom nije pobedio evropsku selekciju na Mundijalima.

Nisam znao taj podatak, ali se sećam tog meča i tima Kameruna jer sam tada bio igrač. Znamo da su ovde dve afričke selekcije pobedile, nadam se da treća neće. Jako poštujem fudbal sa tog kontinenta, Kamerun je uvek bio dobra reprezentacija, imao je neke igrače koji su legende svetskog fudbala“, podvukao je Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije.



tagovi

OrloviOrlovi 2022Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeMundijalKatar2022Svetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara