Žoze Murinjo (Reuters)
Žoze Murinjo (Reuters)

Murinjo: Inter je mnogo jači od Rome, naš napadački potencijal - nula

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 01:22

Portugalac realan i razočaran nakon glatkog poraza od Nerazura

Nije Roma tim za Ligu šampiona. Videlo se to i juče protiv Intera na Olimpiku. Branilac titule u Seriji A se prošetao prestonicom Italije, slavio 3:0, a sa porazom Vučice vodeća četiri tima značajno su se odvojila od onih koji na tabeli stoje ispod zone Lige šampiona.

U najavi je, uz duel Napolija i Atalante, okršaj Rome i Intera bio jedan od dva derbija 16. kola, ali realnost za Žozea Murinja i njegovu ekipu bez Abrahama, Karsdorpa, El Šaravija, Pelegrinija i još par igrača bio je gladak poraz. Svestan je toga i Portugalac.

Izabrane vesti

“Inter je snažniji od nas u normalnim uslovima, a u okolnostima koje nisu prirodne, mnogo je snažniji od nas. Prošle sezone imali su 29 poena više od Rome. Danas, bez povređenih i suspendovanih igrača, bilo je jako, jako teško", rekao je Murinjo nakon utakmice.

Premalo pretnji po gol Samira Handanovića režirao je Romin napadački dvojac Eldor Šomurodov - Nikolo Zaniolo. Epilog je bio jedan udarac u okvir gola.

“Naš napadački potencijal bio je nula. Vrlo je važno postići gol, nismo imali mnogo prilika. Našli smo se u tri šanse i nismo pogodili“, razočaran je bio portugalski strateg.

Za greške i slabe reakcije u odbrani nakon centaršuteva Nerazura nije bilo opravdanja.

"I kada ste prinuđeni da u odbrani igrate sa Ibanjezom i nekolicinom na pozicijama na koje nisu naviknuti, i dalje ne smete primiti golove kakvi su bili prvi i treći. Jednostavno ne smete", zaključio je Murinjo.



tagovi

Žoze MurinjoRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara