Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo: Potreban nam je dobar Dele Ali

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.02.21. | 17:43

Portugalac obavio razgovor sa engleskim vezistom, kojeg je klub sprečio da tokom zimskog prelaznog roka promeni sredinu

Dele Ali je upisao 472 minuta na terenu ove sezone. Maurisio Poketino mu je nudio izlaz, Pari sen Žermen je poslao tri ponude za njegove usluge na sever engleske prestonice, ali ih je Totenhem odbio. Žoze Murinjo pred duel sa Čelsijem tvrdi da će vezista dobiti šansu i da mu je potreban.

Pre par sezona se dovodio u vezu sa madridskim Realom, minula je za engleskog reprezentativca bila prilično turbulentna, ali je Murinjo uspeo da ga trgne, pa je vezista pružao nešto bolje partije u drugom delu sezone. Od ovog leta je na marginama u Totenhemu, ali mu nije dozvoljeno da promeni sredinu. Iako je poslednji put u startnoj postavi bio na otvaranju sezone, Danijel Levi je odbio tri ponude iz Pariza za Alija.

Izabrane vesti

Murinjo je u utorak imao sastanak sa fudbalerom, koji je prema rečima portugalskog stratega imao pozitivan ishod.

"Mora najpre da se oporavi od povrede, vrati treningu i da počne ispočetka. Prošle nedelje nije mogao ni da trenira, pa je to trenutno najbitnija stvar. Imali smo dobar razgovor juče i mislim da smo pronašli zajednički jezik. Važan je deo sezone kako za tim, tako i za njega. Potreban nam je. Potreban nam je dobar Dele Ali."

Ali je uz Harija Kejna i Đovanija Lo Selsa viđen kao jedan od kreativnijih igrača Sparsa i neko kome je trebalo da bude prepuštena uloga ogranizacije napada zajedno sa pomenutim dvojcem. Portugalac ističe da je razgovor sa 24-godišnjim vezistom bio pozitivan, ali i da to neće vratiti igrača u formu.

"Dele, Kejn, Lo Selso, pričamo o igračima bez kojih bi nam nedostajalo kreativnosti, magije u napadu. Razgovarali smo, ali konverzacije ne vraćaju igrača u dobru formu, već će ga, nadamo se, motivisati da se vrati u tim. Igramo Ligu Evrope, Premijer ligu i FA kup, iako sumnjam da će se do tad vratiti. Mislim da će kada bude bio fizički spreman i mentalno biti na dobrom mestu", dodao je Žoze Murinjo.

Vezista je van stroja od kako se povredio u pobedi nad Marejnom od 5:0 u FA kupu početkom januara. Izvesno je da u četvrtak protiv Čelsija (21.00) neće zaigrati.

Što se tiče utakmice sa Plavcima, Murinjo neće moći da računa ni na Harija Kejna. Dobra vest je da bi ipak uskoro i on mogao da se nađe na terenu.

"Hari je zadovoljan napretkom, samim tim smo i mi. Nije previše optimistična ocena da će igrati sledeće sedmice, ali videćemo. Bili smo uplašeni kada se povredio, ali sledeće nedelje igramo protiv Evertona i Sitija. Verujem da će biti spreman za jedan od ta dva duela."

Čelsi je od poslednjeg susreta ove dve ekipe promenio trenera. Frenka Lamparda nasledio je Tomas Tuhel.

"Čelsi je Čelsi. Promenili su trenera, ali nisu promenili igrače. Imaju dobre fudbalere. Imali su i dobrog trenera u Frenku. Sada imaju dobrog trenera u Tuhelu. Iako liga iz koje je došao ne može da se poredi sa Premijer ligom, on je navikao da radi sa kvalitetnim, važnim igračima."


tagovi

Dele AliŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara