©Star Sport
©Star Sport

Na tribinama slavlje, na terenu totalna ofanziva: Rodić i Ben u startnoj postavi, Motiki prilika u nastavku

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 10:09

Crveno-beli jure dragocene bodove protiv Novog Pazara u prazničnoj atmosferi

Crvena zvezda danas proslavlja svoj 77. rođendan, ali će praznična atmosfera, barem do isteka 90. minuta, biti orjentisana samo na tribine stadiona Rajko Mitić, jer ekipa Dejana Stankovića na terenu juri mnogo važne bodove protiv Novog Pazara (16.15, Arena Sport Premium 1) kako bi održala maksimalan pritisak na večitog rivala i spremno dočekala njegov eventualni kiks.

Pazarci nemaju mnogo aduta kojima bi pretili favorizovanom domaćinu. Poslednju pobedu u Superligi ostvarili su 29. novembra prošle godine protiv Proletera iz Novog Sada na stadionu kraj Jošanice, dok u gostima nemaju nijedno slavlje, uz četiri remija na gostovanjima Proleteru, Napretku, Čukaričkom i Radničkom iz Niša. Ipak, crveno-beli namaju prostora za opuštanje. Moraju na vreme da iskoriste energiju sa tribina i pronađu ključ za protivničku odbranu u prvih 45 minuta, kako kasnije ne bi ušli u neželjene probleme i nervozu.

Izabrane vesti

Dejan Stanković ima problema sa sitnim povredama unutar ekipe, pa će to u dobroj meri odrediti konačan odabir igrača za okršaj izabranicima Tomislava Simića. Ono što je izvesno jeste da crveno-beli neće igrati sa dva klasična špica, kao protiv Voždovca, već će se u startnih 11 vratiti Mohamed el Fardu Ben. Napadaču sa Komora ovo će biti prvi početak meča od okršaja sa Proleterom u Novom Sadu. Ben bi na neki način trebalo da podeli minutažu sa Nemanjom Motikom, koji bi trebalo da dobije minute u drugom poluvremenu i pruži Zvezdinoj publici ono što najviše voli, a to su driblinzi. Milan Rodić je doživeo blagi potres mozga u 166. večitom derbiju, zbog čega je propustio meč sa Voždovcem, ali se potpuno oporavio, bez problema je odradio jučerašnji trening pa nema nikakvih prepreka da se ponovo nađe u timu.

Kao što smo rekli, na još neke manje izmene mogle bi da utiču situne povrede koje su prisutne u ekipi Zvezde, kako bi se izbegao svaki nepredviđeni peh uoči gostovanja Glazgov Rendžersu (četvrtak, 21.00). Upravo je predstojeći okršaj na Ajbroksu dodatni motiv crveno-belima da naprave dobru uvertiru ove večeri.

"Na papiru je tako, ali dosta puta se ispostavilo da ono što misliš da je lako na terenu se ispostavi da postaje teško. Ne želimo da dođe do opuštanja, ponavljam dosta smo radili na tome da se prema svakom protivniku ide kao da je najbolji na svetu. Tri boda na sutrašnji dan kada je besplatan ulaz, kada će doći mnogo ljudi da vidi Crvenu zvezdu, pozdravi momke i zahvali im se za ovakav start prvenstva gde smo ponovo vratili sve u igru. Dosta toga se pitamo, smatram da nemamo pravo na lošu partiju", rekao je Stanković.

16.15: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Novi Pazar (19,0)

Crveno-beli iz jučerašnjeg meča između Rendžersa i Aberdina (1:0) nisu mogli da izvuku previše materijala za analizu protivnika, pošto se izabranici Đovanija van Brokhorsta u domaćem šampionatu suočavaju sa situacijama sličnim kao i Crvena zvezda. Gosti iz Aberdina su se čitavu utakmicu grčevito branili, domaćin je morao da pronalazi rešenja za dupli blok pred protivničkim golom, a onda je uz dosta sreće došao do slavlja golom Kemara Rufa u 81. minutu.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR (16.15, TV ARENA SPORT PREMIUM)

Stadion: Rajko Mitić

Besplatan ulaz

Sudija: Pavle Tomić

C. ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Ohi.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Vujanac - Vlajković, Trtovac, Joksimović, Zimonjić - Delimeđac, Lončaj - Mujezinović, Jokić, Čečarić - Ratković.

SUPERLIGA SRBIJE – 26. KOLO

Nedelja

14.00: (12,0) Spartak Subotica (5,50) Partizan (1,27)

16.15: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Novi Pazar (19,0)

18.30: (2,30) Vojvodina (3,30) TSC Bačka Topola (3,15)

Ponedeljak

14.00: Radnički Kragujevac – Metalac

16.00: Napredak – Proleter

16.00: Radnik Surdulica – Čukarički

18.00: Radnički Niš – Kolubara

Utorak

16.00: Mladost Lučani – Voždovac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićMilan RodićEl Fardu BenNemanja Motika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara