Lamin Džamal (@Reuters)
Lamin Džamal (@Reuters)

Nabacio sedam kilograma mišića, izdužio se, pa promenio sponzora: Meseci razvoja Lamina Džamala

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 13:15

Mladi fudbaler Barselone proživljava transformaciju

Tek mu je 16 godina, a već je standardan prvotimac Barselone. U tekućoj sezoni Lamin Džamal uživa ogromno poverenje Ćavija, koji ga je u subotnjoj pobedi nad Hetafeom (4:0) ostavio na klupi da malo odmori za predstojeće veoma važne izazove protiv Bilbaa, Napolija, Atletiko Madrida... Krilni napadač prethodno je bio starter u osam uzastopnih mečeva katalonskog kluba, od kojih je većinu odigrao od prvog do poslednjeg minuta. Samo je protiv Napolija u Ligi šampiona zamenjen desetak minuta pre kraja, protiv Selte u Primeri je izašao u nadoknadi, a protiv Atletik Bilbaa u Kupu kralja je teren napustio nakon prvog produžetka. Od mogućih 1.110 minuta u 2024. godini (ne računajući nadoknade) Lamin Džamal je na terenu proveo okruglo 1.000.

S obzirom na njegove godine, jasno je zašto ga je Ćavi odmarao u prethodnoj utakmici, ali kako bi se to svelo na minimum, a prvenstveno rizik od povreda, mladi Džamal već mesecima trenira po posebnom programu i ima prilagođen režim ishrane. U strahu da im se ne ponovi situacija kao sa Pedrijem, Gavijem i Fatijem, koji su na prelazu iz omladinskog u seniorski fudbal često bili povređeni, u Barseloni su rešili da se mnogo ozbiljnije posvete fizičkoj spremi svojih talenata. I već kod Lamina Džamala vidljivi su rezultati toga.

Izabrane vesti

Po pisanju Mundo Deportiva, 16-godišnjak afričkih korena (otac mu je Marokanac, majka iz Ekvatorijalne Gvineje) već je uspeo tokom aktuelne sezone da nabaci sedam kilograma mišića i da poraste 2,5 centimetra, pa sada ima 72kg i 178cm. Pošto je u dobu kada mu se telo još razvija, cilj je da poraste još dva centimetra. Trebalo bi to da mu omogući da čvršće ulazi u duele i lakše se nosi sa starijim i fizički snažnijim rivalima.

Fizički napreda očigledan je u igri mladog fudbalera, a dobre partije donele su mu i novog sponzora. Kao nekada Lionel Mesi - koji je i sam tokom svog stasavanja u Barseloni primao hormonske injekcije za rast - Džamal je takođe opremu sportskog proizvođača Najk zamenio Adidasom. I brzo je dobio svoju liniju, pošto je poznati proizvođač danas objavio reklamu sa fudbalerom Barselone u glavnoj ulozi i potvrdio da je potpisana saradnja,.

Tek mu je 16 godina, ali Lamin Džamal je već zvezda svetskog fudbala. Po trenutnim igrama deluje da ume da se nosi s tim...



tagovi

Lamin DžamalBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara