©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (četvrtak, 22. jul): Parni valjak i Voša u Evropi, uz olimpijski fudbal naravno

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.07.21. | 08:04

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

EGIPAT M23 – ŠPANIJA M23, 09.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Olimpijske igre)

Pravilo je - na Olimpijskim igrama učestvuju samo igrači do 23 godine uz mogućnost da se ekipi pridruže tri starija igrača. Španci su moćni! Među njima ima igrača sa evropske smotre, a tu je najbolji mladi igrač Pedri, potom Dani Olmo, Unai Simon, Mikel Ojarzabal, Erik Garsija i Pau Tores… Da ne dužimo, oni jesu favoriti za odličje, tako da o Egiptu mnogo reči nećemo trošiti.

MEKSIKO M23 – FRANCUSKA M23, 10.00

(Fudbal, Olimpijske igre)

Francuzi se iskupljuju za ono što nisu pokazali na EP. U Japanu su u jakom sastavu, igraće sa Žinjakom i Tovanom. Meksiko izlazi na teren s mnogo neiskusnijim timom, odnosno sastavom nižeg opšteg kvaliteta i forme, pa se očekuje da Francuzi budu ti koji će apsolutno diktirati tempo meča.

BRAZIL M23 – NEMAČKA M23, 13.30

(Fudbal, Olimpijske igre)

Ovo je sigurno centralni događaj fudbalsko – olimpijskog dana. Brazil ćemo gledati sa Danijem Alvešom koji će verovatno odigrati svoje poslednje veliko takmičenje. Među Nemcima je Maks Kruze, Maksimilijan Arnold i Amiri. Svi su stariji od 23 godine, što znači da se Brazilcima sprema najbolje što u ovom momentu, za ovu priliku Nemci mogu da izdvoje za igru. Iz pomenutog razloga, očekuje se uzbudljiv susret.

PARTIZAN – DAC DUN. STREDA, 21.00

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Partizan u kopačkama već ima takmičarski meč! Pobeda nad Proleterom od 4:0 uliva samopouzdanje, dok je DAC dosad igrao samo prijateljske mečeve, budući da prvenstvo Slovačke startuje ovog vikenda. Na kontrolnim testovima poražen je od Salcburga (1:3) i Ferencvaroša (0:1), ali je počeo da hvata ritam otvorenom igrom u oba pravca i pobedama nad mađarskim timovima: Haladašom (4:2), Vašašom i Ujpeštom (po 2:1). U poslednjih 18 sezona evropskih takmičenja Partizan je čak 11 puta igrao grupnu fazu, dok je DAC samo četiri puta izlazio na međunarodnu scenu.

PANEVEŽIS – VOJVODINA, 17.30

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Trener Voše, Slavoljub Đorđević rekao da njegov tim očekuju dva neugodna meča protiv Panevežisa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali i da veruje u svoje igrače. Inače, protivnik novosadskog tima uglavnom je sastavljen od stranaca. Imaju čak sedam Brazilaca, dva Grka, Kolumbijca i Holanđanina, ne igraju atraktivno ali umeju da prave rezultat. Nadamo se da će Vojvodina koja je u prvom kolu Superlige remizirala sa Zvezdom, pronaći način da im se adekvatno suprostavi.

KOPENHAGEN – TORPEDO ŽODINO, 19.00

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Sve sem keca u Kopenhagenu bilo bi dar s neba za Torpedo! Da se to desi, prosto malo ko gaji nadu u redovima beloruskog tima, budući da je tim iz Danske ostvario u pripremnom periodu rezultate koji pokazuju da imaju vrlo velike ambicije ove sezone. Dovoljno je reći da je Kopenhagen dobio na prijateljskom meču čak i moskovski CSKA, pa razmisliti o realnoj snazi Torpeda koji je u Belorusiji trenutno tek na 10. mestu.

TORŠAVN – BUDUĆNOST, 20.00

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

HB Toršavn je do sada odigrao 13 utakmica u prvenstvu i nalazi se na trećem mestu sa 30 bodova - 11 manje od lidera Klaksvika. Najveći domet Toršavna u evropskim takmičenjima je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a najveći evropski rezultat pobeda nad Red Bul Salcburgom u sezoni 2010/11. Podgoričani moraju ozbiljno da shvate ovog rivala, naročito nakon traumatične eliminacije od strane Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na oba meča došao je 4+ tip.

FCSB – ŠAHTJOR KARAGANDI, 20.30

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Kazahstanski tim igra podređenu ulogu. FCSB je jači, istina remizirao je sa Botošanijem u prvom kolu šampionata Rumunije, ali to ne znači da će popuštati gostima. Domaći u Bukureštu s pravom očekuju brzo postizanje gola, uz lagano privođenje kraju utakmice koju po fudbalskoj logici ne bi smeli da izgube.

SUTJESKA – MAKABI T.A., 20.30

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Plavi su nakon remija u susretu sa gruzijskom Gagrom, pri konačnih 1:1 izborili dvomeč sa Makabijem iz Tel Aviva. Nikšićane je u 51. minutu proslavio mladi Janjić, ali sa timom iz Tel Aviva posao će biti dosta teži. Treba znati da se Makabi za meč spremao na utakmici sa NAC Bredom. Taj meč Crnogorci su dobili sa 0:2.

HAJDUK – TOBOL, 21.00

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Na Poljud dolazi tim koji trenutno zauzima prvo mesto u kazahstanskom prvenstvu nakon odigranih 19 kola. Upisali su 12 pobeda, šest remija i jedan poraz. Slavili su na tri uzastopna meča. Hajduk je sezonu započeo prošlog vikenda u Kranjčevićevoj, gde je odigrao nerešeno sa Lokomotivom. Konačni rezultat bio je 2:2, a oba pogotka za Hajduk postigao je Jan Mlakar


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara