Foto: MN Press
Foto: MN Press

NAJAVA DANA (četvrtak, 26. maj): Večiti za pehar Kupa Srbije, jadranski derbi, i još dosta toga

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 08:02

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Srbije, finale)

Blaga psihološka prednost posle osvajanja šampionskog trofeja trebalo bi da bude na strani Crvene zvezde, posebno što se finale igra na najvećem srpskom stadionu, ali u slavljeničkoj atmosferi može da dođe i do emotivnog pražnjenja, što bi i te kako moglo da utiče na dešavanja u finalu Kupa Srbije. U samoj završnici sezone delovalo je da su obe ekipe doživele određeni pad na fizičkom planu, što bi dodatno moglo da utiče na efikasnost finalnog okršaja.

RIJEKA – HAJDUK, 19.00

(Fudbal, Kup Hrvatske, finale)

Hajduk je ove sezone onaj pravi. Zahvaljujući tome, a uz već godinama dobar Osijek i Rijeku tamošnji šampionat bio je prilično zanimljiv, a posednji susret para pripao je Splićanima, pri konačnih 0:3 u gostima. Pre toga, u februaru njih je tukla Rijeka sa 1:3, a da se zapaziti da poslednjih pet puta na ovaj par redovno dolazi makar 3+ igra.

DANSKA M17 – SRBIJA M17, 16.30

(Fudbal, Evropsko prvenstvo, kadeti)

Selektor Radovan Krivokapić ne krije da je sada najvažnije da se ekipa regeneriše posle veoma napornih duela sa Belgijom, Turskom i Španijom. Teško će biti protiv Danaca koji su, to je sasvim isgurno pobedom od 1:3, uz prelaz 1-2, iznenadili Portugalce, što je definitivno bacilo na kolena mnoge tikete. Srbija međutim može da im stane na kraj, baš kao i Španiji s kojom je igrala za konačnih 1:1, uz izjednačenje sa bele tačke u 88. minutu utakmice.

OSER – SENT ETJEN, 19.00

(Fudbal, Francuska 1, plej-aut)

Sent Etjen je na prošloj utakmici s Nantom odigrao za konačnih 1:1. I, bio je red posle serije od četiri poraza i svih oscilacije igre koji su klub doveli na ivicu na kojoj se nalazi. Oser je do ove pozicije došao na penale u meču sa Sošoom, i neće se dati. U svakom slučaju, Sent Etjenu lako nije.

ODENSE – MIDTJILAND, 15.00

(Fudbal, Kup Danske, finale)

Odense je toliko pao s formom, da je uzeo samo dva boda u poslednjih pet kola šampionata. Za Midtjiland bi to mogao da bude znak da krene u napad, što mu nalaže i drugo mesto na tabeli, te ambicija da podigne pehar osvajača Kupa Danske. Sve u svemu, mogla bi ovo da bude njihova osveta za konačnih 2:2, na poslednjem meču para.

KAJSERI – SIVAS, 19.45

(Fudbal, Kup Turske, finale)

Osrednji u šampionatu biju se za osvajanje Kupa Turske. Može i to u ovom vidu takmičenja, a mi smo obavezni samo da konstatujemo da je Sivas izgubio samo jedan od poslednjih pet mečeva. Kajseri je imao mnogo više kiks partija, a poslednji meč para izgubio je sa 2:1, pre samo nekoliko dana u veoma zanimljivom meču.

VITESE – AZ ALKMAR, 20.00

(Fudbal, Holandija, plej-of)

Ovo je bitka za Ligu konferencija, tek je prvi meč na programu, tako da će na njegovom startu verovatno biti opakog opipavanja pulsa. Ne zaboravimo da je Vitese umorniji, te da je kroz produžetke drugog meča morao da juri eliminaciju Utrehta. Inače, AZ Alkmar je poslednji meč para dobio sa 3:1 u aprilu mesecu.

LOK. KUBANJ – UNIKS KAZANJ, 19.00

(Košarka, Rusija 1, plej-of)

Uniks vodi sa 2:1 u pobedama, a Lokosima na poslednjem meči nije pomogao ni Amerikanac, Barford koji je imao najbolji učinak s ostvarenih 24 pogotka, šest skokova i četiri asistencije. Lokosi će morati da zaigraju čvršće u odbrani kako bi izjednačili, a to neće biti lako ukoliko tim iz Kazanja nastavi da igra agresivno.

FENERBAHČE – DARUŠAFAKA, 19.30

(Košarka, Turska 1)

Đorđevićev Fenerbahče toliko je bio dominantan na prvom meču, da je uspeo da slavi s konačnih 94:69. Rezultat, odnosno razlika u broju postignutih pogodaka svakako ukazuje na očajnu odbranu Darušafake. Moraće ovaj tim ozbiljno da poradi na toj fazi igre, što treba imati na umu, jer verovatno će Fenerbahče ponovo teško ostvariti ovako brutalan rezultat.

D. MEDVEDEV - L. ĐERE, 12.05

(Tenis, Rolan Garos)

Laslo Đere bio je zadovoljan je igrom u prvom kolu Rolan Garosa, gde je pobedom nad Ričardasom Berankisom zakazao duel sa drugim igračem sveta Danilom Medvedevom. On veruje u sebe pred ovaj težak meč, a valja znati da je Medvedev u tri seta bio bolji od Fakunda Bagnisa. Srbin i Rus, igrali su  2017. godine, a tada se rival predao pri vođstvu Đerea 6:0, 5:5.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara